Nyitókép:  MTI/Kovács Tamás

 

A magyar férfi kézilabda-válogatott a nyolcadik helyen végzett az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, mivel kétszeri hosszabbítás után 36-35-re kikapott Egyiptomtól a vasárnapi, stockholmi helyosztón.

 

A magyarok – akiknek a legjobb hét közé jutás volt a céljuk – a csoportkört és a középdöntőt is két győzelemmel és egy vereséggel zárták, ezzel a negyeddöntőbe jutottak, és biztosították részvételüket a jövő márciusi olimpiai selejtezőtornán. A szerdai negyeddöntőben 17 góllal kikaptak a címvédő Dániától, pénteken pedig Norvégiával szemben veszítettek nyolc találattal.

Eredmény, a 7. helyért:

 hirdetes_300x300  

Egyiptom-Magyarország 36-35 (17-11, 28-28, 29-29, 31-31, 33-33) – kétszeri hosszabbítás után
———————————————————
Stockholm, v.: Kurtagic, Wetterwik (svédek)
lövések/gólok: 58/36, 61/35
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 4/2
kiállítások: 6, illetve 12 perc

 

Székely – Lékai 7, Bodó 7, Bánhidi 4, Sipos, Ancsin 5, Rodríguez 2, cserék: Bóka 3, Szita 3, Ilic 3, Hanusz, Rosta, Ligetvári 1

A magyarok 18 fős keretéből ezúttal Kovacsics Péter és Palasics Kristóf maradt ki.

 

Stockholm, 2023. január 29.
Bodó Richárd (b), Bánhidi Bence (j3) és Sipos Adrián (j), valamint az egyiptomi Mohamed Sebib (b2) és Ali Mohamed (j2) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság 7. helyéért játszott Magyarország – Egyiptom mérkõzésen a stockholmi Tele2 Arénában 2023. január 29-én. A magyar válogatott a nyolcadik helyen végzett, mivel kétszeri hosszabbítás után 36-35-re kikapott Egyiptomtól.
MTI/Kovács Tamás

 

Elhibázott támadásokkal kezdett a válogatott – amely ezúttal is rendre a belső posztokon próbálkozott -, ezt kihasználva az észak-afrikaiak négy perc alatt 4-0-ra elléptek. A némileg javuló védekezés ellenére sem sikerült csökkenteni a különbséget, mert nem változott a támadásban elkövetett hibák száma. A szakmai stáb előbb cserékkel, majd időkéréssel próbálkozott, de a magyar együttesnek az első félidőben csupán felvillanásai akadtak, ezért a szünetben 17-11-es hátrányban volt.

 

A meccs kétharmadánál az egyiptomiak nyolc, a magyarok viszont már 16 rontott lövésnél tartottak, ez alapjaiban határozta meg a különbséget a csapatok között. Csakhamar 3-0-s sorozatot produkált a magyar együttes, ám az ellenfél egy időkérés után szintén hárommal válaszolt, ráadásul Bóka Bendegúz térdsérülés miatt kivált a játékból. A folytatásban is hullámzott a mérkőzés, ugyanis egy 5-1-es magyar gólsorozat következett (26-24), ám hat perccel a vége előtt úgy tűnt, eldőlt a hetedik hely kérdése, akkor ugyanis Egyiptom 28-24-es előnyben volt.

 

A rendes játékidőből hátralévő percekben azonban az észak-afrikaiak nem találtak be, a rendkívül összeszedetté vált magyar válogatott viszont négyszer is, így hosszabbításra volt szükség. A magyarok a ráadás harmadik percében vezettek először az egész meccsen, ami hetven percnél is tovább tartott, az első hosszabbítás után ugyanis 31-31 volt az állás.

 

Stockholm, 2023. január 29.
Az egyiptomi Ahmed Meszili (fent) és Ilic Zoran a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság 7. helyéért játszott Magyarország – Egyiptom mérkõzésen a stockholmi Tele2 Arénában 2023. január 29-én.
MTI/Kovács Tamás

 

A második ráadás utolsó fél percében megint az egyenlítésért kellett támadnia a magyar együttesnek, de egy eladott labda miatt ezúttal már nem járt sikerrel a csapat.

 

Székely Márton 13 védéssel zárt, ahogyan a túloldalon Karim Hendavi is, Mohamed Ali pedig hét lövést hárított. Az egyiptomiak legeredményesebb játékosa Ali Zein volt 12 találattal.

 

A két csapat 18. egymás elleni mérkőzésén 15 magyar siker mellett – a rendes játékidőben – ez volt a harmadik döntetlen.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!