Nyitókép: SITA/AP

 

Késelés történt a brüsszeli metrón, az Európai Bizottság központjának közelében lévő Schuman állomásnál. A támadót elfogták a rendőrökA hatóságok szerint nem terrorizmus állt a háttérben.

 

Összesen három ember sérült meg Brüsszelben, a Schuman metróállomáson, amely az Európai Bizottság főhadiszállása mellett van. Egy sérült állapota súlyos. A rendőrség szerint nem terrortámadásról van szó.

 

A belga sajtó beszámolói szerint egy férfi a kezében késsel járkált a brüsszeli városközpont felé tartó metrószerelvényben, majd megszúrt egy nőt, amikor az ki akart szállni az állomáson.

hirdetes_starlux810x300

 

 

A támadó kiabált, és állítólag más utazókat is megfenyegetett, ami pánikot okozott a metrókocsiban. A férfi két további utast könnyebben megsebesített, majd az állomásra szaladt, ahol a szemtanúk szerint valószínűleg egy babakocsis nőt is megpróbált megtámadni.

 

A rendőrség megerősítette: járőreik azonnal a helyszínre érkeztek, ahol a gyanúsítottat előállították. Az állomást lezárták, a metró ezen a szakaszon nem közlekedik.

 

 

Helyszíni tudósítók szerint két embert szállítottak kórházba, egy sérültet pedig a helyszínen láttak el. A rendőrök stábunknak azt mondták, a támadó ismert volt a hatóságok előtt.

 

Indítékai nem ismertek, de rendőrség kizárta a terrorista motivációt. Egy, az ügyhöz közel álló forrás szerint az előállított személy korábban pszichiátriai kezelés alatt állt.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!