Nyitókép: Facebook, PÁJ (reprofoto)

 

2023 a gondoskodó nemzet éve a nemzetpolitikában – jelentette be közösségi oldalán közzétett videójában Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

 

Potápi Árpád János kiemelte:

 

„Az elmúlt évtizedben nemzeti közösségünk erőssebbé vált. Közösségeink ereje pedig abban rejlik, hogy számíthatunk egymásra. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy egységben mozdultunk meg az orosz-ukrán háború kitörésekor kárpátaljai nemzettársainkért.”

 

Az államtitkár úgy fogalmazott:

 hirdetes_810x300  

 

„Tematikus évünk keretében folytatjuk és új elemekkel bővítjük azokat a programjainkat, amelyek közösségünk együttműködését tovább erősítik.”

 

Kiemelte:

 

„Idén sem feledkezünk meg a családokról: továbbra is minden, anyasági támogatás igénylő családot babacsomaggal ajándékozunk meg, emellett tovább erősítjük a gyermekegészségügyi szakemberek hálózatát.”

 

Potápi Árpád János elmondta: Hamarosan újra indul a Miénk a város! játék, amelynek keretében a 6-10 éves gyerekek nem önmagukért, hanem közösségükért játszhatnak, valamint 2023-ban is támogatják a külhoni pedagógusok együttműködését, szakmai továbbképzését, valamint a gyerekek táboroztatását.

 

A 2023-as tematikus évre vonatkozó programokat ismertetve az államtitkár kiemelte: Folytatják a Határtalanul programot is, amely az idei évtől új, izgalmas, a külhoni magyar régiókhoz kapcsolódó Határtalanul barangoló című online tananyaggal segíti majd a Kárpát-medence fiataljait, hogy még inkább megismerjék egymás közvetlen környezetének hagyományait, történelmét, kultúráját. Hozzátette: Kárpát-medence-szerte megújítják a vállalkozói mentorprogramot, hogy a tapasztalt nagyvállalkozók segítségére lehessenek a kezdő vállalkozóknak és egymásnak.

 

Potápi Árpád János hangsúlyozta:

 

„Az év során több felhívással is készül a Nemzetpolitikai Államtitkárság, amelyek keretében szeretnénk megmutatni nemzetünk tagjainak cselekvő gondoskodását, mert a magyar gondoskodó nemzet.”

 

Körkép.sk/Sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!