Nyitókép: Facebook

 

Szlovákia több északi járásában szabályos ítéletidőt hozott az orkán erejű széllel járó hóesés, amely alaposan megnehezítette az ottlakók és az arra utazók életét.

 

Egyes településeken rendkívüli helyzetet hirdettek annak érdekében, hogy minden bevethető gépi és emberi erőt mozgósítani tudjanak a helyzet rendezése érdekében. Beleértve a mezőgazdasági gépeket, sportklubok gépparkját, vadász- és halászszervezetek felszerelését.

 

Az országban több baleset is történt, az egyik ilyen során 30 személygépkocsi ütközött egymásnak Poprádnál, miután a D1-es autópályát mindkét irányba teljesen lezárták.

 hirdetes_300x300  

 

 

Délutánra a helyzet Zsolna megyében javult, bár továbbra is erős a szél, mely hóátfúvásokat okoz az utakon. Az úfelület általában nedves, kásás, de az útszakaszok többsége járható, tájékoztatott a megye szóvivője, Eva Lacová.

 

A legrosszabb a helyzet szombat délután Újbesztercén volt, ahol 600–800 méter hosszan jöttek létre hóátfúvások az utakon. A hegyi hágók jelenleg szintén járhatóak, beleértve a kamionforgalmat is. Az útkarbantartó vállalatok folyamatosan dolgoznak. A megye területén továbbra is elsőfokú hóviharveszély van érvényben.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!