Nyitókép: SITA

 

Mark Rober, a NASA volt mérnöke egy hátitáskával csalta lépre azokat a tolvajokat, akik az autókban felejtett csomagokat igyekeznek meglovasítani.

 

Tőle származik a csillámbomba ötlete, amiről korábban videót is készített, írja a HVG.

 

A szerkezet első verziójáról készült videót még 2018-ban tette közzé a YouTube-on, azóta már 88 millió megtekintésnél jár. Bár később felmerült a gyanú, hogy a felvétel több jelenetét is megrendezhették, a megoldás nem sokat von le a mérnöki leleményességből.

 hirdetes_810x300  

 

Mark Rober az elmúlt években tovább tökéletesítette az ötletét, mostanra pedig már az ötödik verziónál jár a csillámbomba. Ezúttal azon tolvajok ellen talált ki valamit, akik az autóban hagyott csomagokra utaznak. Az elrejtett kameráknak köszönhetően látni, milyen hihetetlenül gyorsan végeznek: egy hegyes eszköz segítségével betörik a hátsó szélvédőt, és már viszik is, amit érnek.

 

 

Az ellenük kitalált doboz külsőre értékes tárgyat rejtőnek tűnik. De csak egy mechanikus szerkezet van benne, ami a megfelelő pillanatban kiold, és rendkívül büdös illatot fúj ki magából a tolvajok autójában, vagy épp ott, ahol azt kibontják. Emellett egy rejtett kamera örökíti meg a pillanatot, egy elrejtett mobiltelefon pedig leadja a jelet a csomag tulajdonosának, amikor azt ellopták. Így nemcsak azt lehet nyomon követni, hogy mikor vitték el a csomagot, hanem azt is, hogy pontosan hová.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.