Nyitókép: SITA/AP

 

A szlovák külügynek nincs információja arról, hogy a törökországi és szíriai földrengés sérültjei vagy áldozatai között szlovák állampolgárok is lennének. Ennek ellenére továbbra is figyelemmel kíséri a helyzetet, tájékoztattt a minisztérium sajtóosztálya.

 

„A Szlovák Köztársaság Külügyminisztériumának jelenleg rendelkezésére álló információi alapján elmondhatjuk, hogy a sérültek vagy az áldozatok között nincsenek szlovák állampolgárok”

 

– tette hozzá a tárca, a helyi hatóságokkal való kapcsolatfelvételt követően.

 hirdetes_300x300  

 

Hétfő este 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökország délkeleti részét a szíriai határ közelében. Az epicentrum a törökországi Gaziantep városától északra volt. A rengések a török ​​fővárostól, Ankarától Cipruson át a Gázai övezetig és Kairóig, Egyiptomig érezhetőek voltak.

 

Törökországban és Szíriában több mint 560 áldozatról és körülbelül 3000 sebesültről számolnak be. A mentők az épületromokat kutatják át, az áldozatok száma ezért még növekedhet. Több ország már felajánlotta segítségét Törökországnak, az Európai Unió aktiválta polgári védelmi mechanizmusát.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.