Nyitókép: SITA/AP

 

Szerda reggelre 9500 fölé emelkedett a törökországi és szíriai hatalmas földrengés áldozatainak száma. Ez az elmúlt tíz év legszörnyűbb, legtöbb halálos áldozatot követelő földrengése az egész világon.

 

A törökországi katasztrófa áldozatainak száma jelenleg hivatalosan 6957, Szíriában pedig 2547. Összesen tehát eddig 9504 ember vesztette életét. Ez a szám azonban megduplázódhat, ha a szakértők legrosszabb félelmei beigazolódnak.

 

A törökországi és szíriai földrengések áldozatainak száma meghaladta a 2015-ös nepáli földrengését, amelyben 8800 ember vesztette életét.

 hirdetes_810x300  

 

A 7,8-as erősségű földrengés hétfő hajnalban érte a török-szíriai határ környékét, miközben az emberek aludtak. Majd dél körül újabb, valamivel gyengébb utórengés következett, melyet több tucat kisebb követett.

 

Mentők egész serege dolgozik már két napja és éjszaka óta non-stop a nagy hidegben, kutatva a romokat a túlélők után. A  földrengés és utórengések több ezer házat tettek tönkre a török-szír államhatár mindkét oldalán található településeken.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!