Nyitókép: SITA/AP

 

A törökországi mentők élve húztak ki egy fiatal lányt és egy szír férfit, akik 150 órán át a romok alatt rekedtek.

 

A hétfői pusztító törökországi és szíriai földrengés túlélőit kereső mentőknek vasárnap is sikerült életben kihúzniuk embereket a lerombolt épületek romjai közül. Erről a The Guardian számolt be  Fahrettin Koca török ​​egészségügyi miniszternek a Twitter közösségi és mikroblog-hálózaton tett nyilatkozatára hivatkozva.

 

 hirdetes_300x300  

150 óra elteltével mentettek meg egy fiatal lányt, akit a politikus szerint a romok alól húztak ki, és egy Hatay tartományi tábori kórházban kezeltek, majd helikopterrel szállítottak át egy adanai kórházba. Abdullah Elali, az Antakyában élő szíriai férfi egy órával hosszabb ideig volt a romok között.

 

Szakértők szerint a túlélési ablak a romok alatt gyorsan zárul.

 

„Az első 72 óra kritikusnak számít. Az átlagos túlélési arány 24 órán belül 74 százalék, 72 óra után 22 százalék, az ötödik napon pedig hat százalék”

 

– mondta Steven Godby, az angliai Nottingham Trent Egyetem természeti katasztrófákkal foglalkozó szakértője.

 

A törökországi és szíriai szörnyá földrengés eddig több mint 28 ezer emberéletet követelt. Ez az elmúlt 20 év tíz legtöbb halálos áldozatot követelő földrengése, Törökországban pedig több mint 80 éve nem volt ilyen pusztító földrengés.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!