Környezetünk rendezettségére minden nap oda kell figyelnünk. Itt nemcsak arra gondolunk, hogy nem szabad szemetelni, hanem a zöld övezeteket és az utcákat is “ápolni” kell. A bokrok, a fű, a fák folyamatosan nőnek, környezetünk változik, így azokat is kordában kell tartani. Erre a legjobb megoldás az, ha a park- és városgondozáshoz a megfelelő eszközöket használjuk, amiből szerencsére egyáltalán nincs hiány.

 

Milyen eszközökből válogathatunk park- és városgondozás során?

 

Akkor sem kell pánikba esni, ha nem rendelkezünk a megfelelő arzenállal, érdemes körülnézni a Kärcher Center Marclean gépei között. De miből lehet válogatni? Milyen megoldások érhetőek el?

 

 hirdetes_810x300  

Kezdjük azokkal az eszközökkel, amikkel valószínűleg már a legtöbben találkoztak és valószínűleg használták is őket: a fűnyírók. Általában két fő kategóriát különböztetünk meg, amivel az utcán is találkozhatunk: a fűkasza és a hagyományos fűnyíró gépek.

 

A fűkasza az az eszköz, amit bármilyen talajon lehet használni, legyen az bármennyire is egyenetlen. A legkisebb helyekre is gond nélkül oda lehet férni. A hagyományos fűnyírót ezzel szemben inkább a “látványosabb” helyeken, parkokban szokás használni, mivel velük sokkal precízebben lehet füvet nyírni. A célját mind a kettőt ellátja, így nem kell többet aggódni a magas fű okozta kellemetlenségek miatt. A segítségükkel könnyedén megoldható a növények eltüntetése, valamint a gyomokkal és a vastag aljnövényzettel is elbánnak.

 

Levelek, ágak, törmelék eltávolítása könnyedén: a lombfúvó és a sövényvágó mindent megold

 

A park- és városgondozáshoz használható eszközök nem csak fűnyírókból állnak, itt vannak például a lombfúvók új generációja is. Az új modellek már gazdaságosak, környezetbarátak és mindemellett erőteljesebbek, mint valaha. Villámgyorsan eltávolítják a törmelékeket, leveleket és egyéb hulladékokat, mindezt akár a legnehezebben hozzáférhető helyekről is. Az, hogy erőteljesek, már nem jelenti azt, hogy hangosak is. Az újabb modelleket nyugodtan lehet használni lakóövezetekben, iskolákhoz közel, de kórházak mellett és éjszaka is.

 

A sövényvágók is ugyan ide tartoznak, mivel a segítségükkel bármilyen sövény karbantartható, formára vágható. A legújabb modellek már különböző, integrált blokkolásgátló fékrendszerrel is el vannak látva, ami növeli a felhasználó biztonságát.

 

Az áramellátást is magunkkal vihetjük

 

Mivel a park- és városgondozás az esetek 99%-ában a szabadban történik, így nem áll mindig rendelkezésre áramforrás. Erre nyújtanak ideális megoldást a különböző hordozható áramfejlesztők, amelyeket könnyű mozgatni, így mindig a közelünkben lesz a szükséges energia. Bármelyik eszközre is legyen szükségünk, vásárlás előtt mindig kérjük ki szakértő véleményét.

 

()

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!