Nyitókép: SITA

 

A bazini Speciális Büntetőbíróság eljáró bírája nem helyezte előzetes letartóztatásba Rastislav Trnka vádlottat, kassai megyefőnököt. A döntés ellen azonban az ügyész fellebbezett, így az ügyben a Legfelsőbb Bíróság fog dönteni.

 

A tanúk lehetséges befolyásolása

 

 hirdetes_400x285  

Richard Reday üzletember, akit szintén a Valentin-ügy keretében vettek őrizetbe, viszont előzetes letartóztatásba kerül. A bíróság szóvivője, Katarína Kudjáková elmondta, a döntés oka, hogy a vádlott befolyásolhatja a tanúkat.

 

Reday, akit közbeszerzésen és nyilvános árverésen elkövetett machináció folytatólagos bűntettével vádolnak, fellebbezett a döntés ellen, így esetében szintén a Legfelsőbb Bíróság dönt majd.

 

Hőmérő- és hókotró-ügy

 

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) összesen hét embert vett őrizetbe a Valentin fedőnevű akció részeként, ötük ellen vádat is emelt. Daniel Lipšič speciális ügyész megerősítette, hogy az őrizetbe vett személyek elleni vádak túlárazott hőmérők vásárlásával kapcsolatosak. A vádlottak névsorából valószínű, hogy a vádemelés a megye által vásárolt hókotrók ügyére is vonatkozik.

 

Keleten tart razziát a NAKA, Trnka megyeelnök is érintett lehet

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!