Nyitókép: Vaggelis Kousioras/AP

 

Görögország történetének legsúlyosabb vonatszerencsétlensége történt kedd este Lárisza városánál, amikor az Athénból Szalonikibe közlekedő nagy sebességű személyvonat 350 emberrel a fedélzetén frontálisan ütközött egy konténereket szállító tehervonattal. Az ütközés erejét jelzi, hogy több vagon kisiklott és kigyulladt.

 

A görög hatóságok közlése szerint eddig legkevesebb 46 ember halálát okozta a katasztrófa. Hozzátették: már csekély a remény, hogy több mint 34 órával később még életben találnak valakit a roncsok alatt, sőt, az áldozatok száma várhatóan növekedni fog.

 

Szerda esti televíziós beszédében Kiriákosz Micotákisz miniszterelnök, aki korábban a baleset helyszínén tartózkodott, azt mondta, hogy a bizonyítékok emberi mulasztásra utalnak. A láriszai vasútállomás állomásfőnökét még szerdán este letartóztatták, aki beismerte, hogy hibázott. Ugyanakkor a tragikus baleset rávilágít a görög vasútban uralkodó áldatlan állapotokra. Beszédes, hogy csütörtökön országszerte számtalan vasutas jelentett be munkabeszüntetést, mondván, hogy az egymást követő kormányok figyelmen kívül hagyták a biztonsági előírások javítására irányuló ismételt követeléseket.

 hirdetes_300x300  

 

Körkép.sk, Ekathimerini.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!