Nyitókép: SITA

 

A Kék Koalíciónak Eduard Hegerrel esélye van átlépnie az ötszázalékos parlamenti küszöböt. Ehhez azonban további partnerekre lesz szüksége. Sok függ attól, kik lesznek ezek – nyilatkozta Grigorij Mesežnikov politológus a SITA-nak.

 

A szakértő szerint a Heger fémjelezte új politikai alakzat a jobbközép választókra fókuszálhat. Azokra, akik a jelenlegi kormány tagjaira szavaztak, de az elmúlt időszak kormányzása miatt eltávolodtak ezektől a pártoktól. Heger új politikai pártja ezeket a csalódott választókat próbálhatja meg visszaszerezni Mesežnikov szerint.

 

  hirdetes_300x300   

Úgy látja, hogy az 5 százalék elérése akkor lehetséges, ha további, kisebb pártok csatlakoznak hozzá. Mesežnikov azonban nem gondolja, hogy ez a KDH vagy a Szövetség-Aliancia lesz. Inkább az ODS, Šanca, Demokrata Párt, esetleg a Za ľudíból ismert politikusok érkezése várható.

 

Kérdés az is, hogy megtartja-e a párt az eddigi nevet. A Kék Koalíció ugyanis Mikuláš Dzurinda projektje volt, aki végül a Spolu elnökével, Miroslav Kollárral való konfliktusa után úgy döntött, hogy saját pártot alapít és összegyűjti az ehhez szükséges 10 ezer aláírást.

 

Eduard Heger távozik az OĽaNO-ból. Matovič volt az első, aki sok sikert kívánt neki

 

Eduard Heger 12.00 órakor tart sajtótájékoztatót, ahol jövőjéről is szól.

 

Körkép.sk/SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!