Sokszor elgondolkodunk azon, hogy mivel járunk jobban, ha egy utazási irodával szerveztetjük meg a nyaralásunkat, vagy mi magunk tervezzük meg azt. A saját magunk által lebonyolított utazásnál nagyon sok dologra kell odafigyelni, kezdve a reptéri parkolástól egészen a szállásfoglalásig. 

 

Mindig az indulás a legkomplikáltabb

 

Az utazás egyik kardinális kérdése, hogy miként jutunk el a reptérre? A legkényelmesebb, ha saját gépjárművel indulunk el, és a Budapest Reptér Parkoló reptéri parkolás szolgáltatását igénybe véve otthagyjuk a járművünket a kijelölt helyen. Ebben az esetben nem kell senkit megkérni arra, hogy vigyen ki minket a reptérig, és a tömegközlekedéssel sem kell bajlódnunk. 

 

 hirdetes_810x300  

Választhatnánk ugyan a taxis megoldást is, de ez sem túl költséghatékony, illetve nem tudhatjuk, hogy a leszállás napján nem lesz-e hirtelen szükség arra, hogy a saját autónk kéznél legyen. Számtalan olyan eset van, amikor a repülőről leszállva máris egy előre egyeztetett megbeszélésre vagy időpontra kell rohannunk, így a legjobb, ha a kocsi a közelben van. 

 

Hogyan működik a reptéri parkolás?

 

Ha nem jártunk még reptéri parkolóban, akkor sem kell megijednünk, hiszen mi sem egyszerűbb, mint a foglalás. A nívósabb helyeken gyakran találkozhatunk online foglalási felülettel, ahol egyszerűen kiválaszthatjuk a számunkra ideális időpontot. Miután véglegesítettük a folyamatot, egy visszaigazoló e-mailt kapunk, amely tartalmaz minden szükséges információt, illetve egy térképet is, ami segítségünkre lehet abban, hogy meg tudjuk közelíteni a helyszínt. 

 

A megérkezést követően érdemes megállni az iroda előtt, ahol a csomagjainkat át tudjuk pakolni a transzferbuszba, illetve további eligazítást kapunk arra, hogy merre is találjuk a parkolóhelyünket. Azután, hogy letettük a kocsit, máris megkezdhetjük az adminisztrációt és ha 2 hetet meghaladó nyaralásra indulnánk, akkor a slusszkulcsot is le kell adnunk. A buszra szállást követően a legtöbb esetben 10 percen belül a reptéren találhatjuk magunkat. 

 

A visszaút is igényel egy kis szervezést

 

Ha már a reptéri parkolóról beszélünk, érdemes megemlíteni azt is, hogy a transzferjárat a visszaérkezésünkkor is a rendelkezésünkre áll. Amennyiben a kezünkben vannak a csomagjaink, fel kell hívnunk a szolgáltatót és az indulási szintre, a 7-es zónához kell mennünk, hogy a busz el tudjon szállítani a parkolóig. 

 

Akár saját szervezéssel, akár utazási irodával tervezzük a nyaralásunkat, a legtöbb esetben a reptérig való eljutást saját magunknak kell megoldanunk. Noha egy utazási iroda rengeteg jó ajánlattal képes bombázni minket, az alapvető kérdésekben nekünk, magunknak kell dönteni; mint például a célállomás vagy az ellátás minősége. Ha érzünk magunkban egy kis spirituszt, bátran álljunk hát bele a szervezésbe és tegyük igazán felejthetetlenné a nyaralás élményét!

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!