Otthonaink komfortja szempontjából ma már alapvető elvárásunk, hogy a csapokból meleg víz folyjon. A háztartások rengeteg vizet elpazarolnak a vízmelegítés miatt, ugyanis a berendezések és/vagy a rendszerek nem megfelelősége okán hosszú percek telhetnek el a meleg vízre várva. 

 

Az átfolyós vízmelegítők jó megoldást jelentenek a vízpazarlás csökkentésére, energiahatékonyabbá teszik az otthonokat a vízmelegítés terén. Ebben a cikkben megtudhatja, mik ezek, illetve milyen lehetőségek állnak a rendelkezésére, és hogy alkalmasak-e az Ön projektjéhez.

 

Mik azok az átfolyós vízmelegítők?

 

 hirdetes_300x300  

Az átfolyós vízmelegítők ott és akkor szolgáltatnak meleg vizet, ahol és amikor arra szükség van a kívánt mennyiségben és hőfokon, így Önnek nem kell várnia a megfelelő hőmérsékletű víz vételezésére. A STIEBEL ELTRON korszerű átfolyós vízmelegítői energiahatékony módon szolgálják a háztartások kényelmét. 

 

Ezen berendezések használatával nincs készenléti energiaveszteség, ami energiatakarékossá teszi őket, ezzel szemben a másik elterjedt vízmelegítő típus, a víztároló tartályos bojler az idő nagy részében hőt veszít, ami sok elpazarolt energiát jelent, amiért Ön fizet.

 

Nagy fűtőteljesítménnyel rendelkező, praktikus, megbízható és gazdaságos készülékek, amelyek minimális hőveszteséggel üzemelnek, így ideálisak nemcsak lakásokba, hanem kereskedelmi és vendéglátó helyekre, irodákba is. 

 

A vízmelegítők telepítése

 

Az átfolyós vízmelegítők alapvetően egy vízvételi hely kényelmes ellátására alkalmasak, ugyanis amennyiben kétfelé oszlik a vízmennyiség, a vízhőmérséklet csökken. De ma már kaphatók olyan készülékek is, amelyek ugyanabban a helyiségben több ellátási pontot is képesek kiszolgálni. Gyakori és nagyobb mennyiségű vízigény esetén ideálisak, például konyhákban, fürdőszobákban. Nincs szükség kapacitástervezésre, hiszen ez a berendezés addig és annyi meleg vizet szolgáltat, amennyire csak szüksége van.

 

Ezeket a készülékeket mindig a felhasználási helyhez közel szerelik fel, így nem kell meleg vízre várnia. Kompakt méretüknél fogva kis helyet foglalnak, így akár egy pult alá is telepíthetők.

 

Az elektromos vízmelegítők beszereléséhez a hálózati vízhez való hozzáférés és megfelelő teljesítményű áramellátás, közvetlen elektromos csatlakozási pont szükséges. 

 

Hogyan válasszon?

 

A legtöbben a földgázzal működő egységeket ismerik, azonban a gáz árának jelentős növekedése miatt megfontolandó az elektromos vízmelegítő vásárlása. Amennyiben napelemes rendszerrel szerelt a családi háza, az ilyen típusú átfolyós vízmelegítő üzemeltetése lényegesen olcsóbb. 

 

A szükséges vízmennyiség, a felhasználás és egyéni igények alapján többfajta készülék közül választhat, vásárlás előtt alaposan tanulmányozza az egyes típusok jellemzőit, hogy az Ön számára legideálisabb vízmelegítő mellett tegye le a voksát, és élvezhesse az általa nyújtott kényelmet.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!