Nyitókép: MTI

 

Munkavacsorán fogadta a francia elnök a magyar kormányfőt hétfőn este Párizsban. Emmanuel Macron és Orbán Viktor egyebek között az orosz-ukrán háborúról, Ukrajna támogatásáról, az energiabiztonságról és az európai védelmi ipar fejlesztéséről tárgyal.

 

Az AFP hírügynökség emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor nyíltan bírálja az Európai Unió politikáját, és bár megszavazta azokat, helytelennek tartja az Oroszország elleni szankciókat.

 

 hirdetes_810x300  

Ukrajna támogatása a jövő heti európai uniós csúcstalálkozón is fontos téma lesz.

 

A Le Monde felidézi, hogy Magyarország nagyban függ az importált orosz kőolajtól, Orbán Viktor  továbbra is fenntartja a kapcsolatokat Oroszországgal, és visszautasította, hogy fegyvereket szállítson Ukrajnának. Hozzáteszik: a magyar kormányfő bírálta a Moszkva ellen hozott szankciókat, annak ellenére, hogy Magyarország is azok mellett szavazott az unióban.

 

A francia napilap azt is boncolgatja, hogy Budapest régóta tartó harcot vív Brüsszellel, és decemberben több milliárd eurónyi uniós forrást fagyasztottak be addig, amíg Magyarország nem hoz korrupcióellenes reformokat.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!