Nyitókép: ANSA

 

Az orosz zsoldoshadsereg, a Wagner-csoport 15 millió dollár vérdíjat tűzött ki Guido Crosetto olasz védelmi miniszter fejére – erről az Il Foglio című újság számolt be szerdán.

 

A héten a miniszter azzal vádolta meg Wagnert, hogy aktívan támogatja az Afrikából Olaszországba irányuló illegális migrációt. Crosetto szerint ez bosszú, amiért Olaszország támogatja Ukrajnát az Oroszország által kirobbantott háborúban. Jevgenyij Prigozsin,a Wagner vezetője Crosetto állítására úgy reagált, hogy nem foglalkozik a migránsokkal, mert „sok saját problémája van”. A minisztert „mudáknak” nevezte, ami a bolond vagy az idióta nem igazán szalonképes megfelelője.

 

Crosetto azzal vádolta meg a Kreml-barát orosz katonai magáncéget, hogy „hibrid háborút” folytat, és elősegíti a migrációt az afrikai országokból. A Wagner nemcsak ukrajnai szerepvállalásáról ismert, ugyanis olyan országokban is aktív, mint Mali, a Közép-afrikai Köztársaság, Szudán és Szíria. Líbiában Khalifa Haftar tábornagyot támogatja az ország keleti részén.

 hirdetes_300x300  

 

Körkép.sk, Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!