Nyitókép: Julian Stratenschulte/dpa

 

A német Rheinmetall fegyverkonszern már a következő 15 hónapban elindítaná az új KF51 „Panther” („Párduc”) harckocsik sorozatgyártását – mondta Armin Papperger, a cég igazgatóságának vezetője csütörtökön Düsseldorfban. A „Párducot” tavaly mutatta be a Rheinmetall Franciaországban.

 

Papperger arra az ajánlatra is emlékeztetett, hogy a németek egy gyárat építenének Ukrajnában. Szerinte az építkezés 12-14 hónapig tartana. Az üzemet ezután maga a Rheinmetall vagy egy, az ukrán kormánnyal közös vállalat üzemeltetné. Mint hozzátette, a gyár 2024 végére készülhet el.

 

Arra a kérdésre, hogy a Rheinmetall más országban is tervez-e ilyen gyárat építeni, Armin Papperger azt válaszolta: „Igen, Magyarországon képesek vagyunk Párducokat gyártani.”

 hirdetes_810x300  

 

További részleteket nem közölt. Papperger a Rheinische Post újságnak március elején azt mondta, hogy az ukrajnai harckocsigyár értéke „körülbelül 200 millió euró” lesz, és évente akár 400 darab KF51 „Panther” harckocsit is le tud gyártani. A gyárat légvédelmi rendszerekkel szeretnék megvédeni az orosz légitámadásoktól.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!