Nyitókép: iwpr.net

 

Az ukránok több mint egyharmada ismer már olyat, aki életét veszítette vagy megsérült az orosz-ukrán háborúban – ez a Kijevi Razumkov Központ februárban és márciusban végzett felméréséből következik. A megkérdezett ukránok 37 százaléka mondta azt, hogy az orosz invázió 2022. február 24-i kezdete óta valamelyik rokonuk vagy ismerősük (katona vagy civil) meghalt vagy megsebesült.

 

A Sky News emlékeztetett, hogy Kijev nem tesz közzé információkat a katonai veszteségekről. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának Hivatala szerint a 2023. március 20-ig tartó időszakban legalább 8 317 civil vesztette életét és 13 892-en megsebesültek. Az áldozatok tényleges száma azonban valószínűleg lényegesen magasabb, mivel azok az emberek, akik megszállt területeken vagy olyan területeken haltak meg, ahol heves harcok dúlnak, nem kerültek nyilvántartásba – állítja a Sky News.

 

A megkérdezettek mintegy 28 százaléka azt is elárulta, hogy vannak olyan közeli hozzátartozói, akik külföldre menekültek és ott is maradtak. A válaszadók összesen 47 százaléka nyilatkozott úgy, hogy rokonaik Lengyelországban tartózkodnak, míg 18,5 százalékuk Németországot, 9 százalékuk pedig Csehországot nevezte meg.

  hirdetes_300x300   

 

Teraz.sk nyomán

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!