Nyitókép: SITA

 

Megtartotta első választási nagygyűlését Donald Trump volt amerikai elnök a texasi Wacóban. A politikus beszédében kiemelt helyet szentelt az ellene folyó büntetőeljárásoknak, és kijelentette, hogy egyetlen nap alatt le tudná zárni az ukrajnai háborút.

 

Trump elmondása szerint a háttérhatalmak áldozata:

 

 hirdetes_810x300  

„Nem véletlen, hogy a mélyállam még keményebben rámszállt, hiszen megfogadtam, hogy gyorsan véget vetek az ukrajnai háborúnak. Ez azt jelenti, hogy nagyon hamar el fogom érni, hogy megegyezzenek. Ez nagyon gyorsan megoldható, de csak az elnök képes rá, mert ő ellenőrizni tudja a ki- és befolyó pénzeket. Ez megoldható. Én 24 óra alatt tető alá hoznám a megegyezést”

 

– mondta.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=AtB5jM8bnYo

 

A volt elnök külön foglalkozott az ellene büntetőeljárást folytató ügyészekkel is:

 

„Ti büszkék lesztek és igazatok lesz, a jogrendszerünket korrumpáló bűnözők pedig vereséget szenvednek, lejáratódnak és megszégyenülnek”

 

– üzente híveinek a politikus, aki szerint a támogatóit üldözik az Egyesült Államokban.

 

„Miközben a baloldali csőcselék szabadon garázdálkodhat az utcákon, gyilkolhat, fosztogathat, gyújtogathat és erőszakolhat, a hazafi, keresztény, konzervatív szülőket, az életpárti aktivistákat úgy üldözi az FBI és az igazságügyi minisztérium, mint a terroristákat”

 

– állította Trump, aki azt is kijelentette, hogy az Egyesült Államok eddigi 5 legrosszabb elnöke együtt nem okozott annyi kárt az országnak, mint Joe Biden mindössze két és fél év alatt.

 

A fogadóirodák szerint jelenleg Trumpnak van a legnagyobb esélye arra, hogy a republikánusokat képviselje a 2024-es választáson. A legfőbb kihívója Florida kormányzója, Ron DeSantis, a harmadik helyen pedig Nikki Haley korábbi dél-karolinai kormányzó és ENSZ-nagykövet áll. A demokrata jelöltségre messze Joe Biden regnáló elnöknek van a legnagyobb esélye.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!