Nyitókép: Valentyn Ogirenko/Reuters (illusztráció)

 

Az orosz erők súlyos veszteségeket szenvedtek a kelet-ukrajnai Avgyijivka városáért vívott harcokban – áll a brit védelmi minisztérium Twitteren közzétett keddi értékelésében. Eszerint az orosz hadsereg 10. harckocsiezrede a város bekerítési kísérlete során elvesztette felszerelésének jelentős részét.

 

A brit védelmi minisztérium közölte, hogy az orosz erők csak „elhanyagolható előrelépést” értek el Avgyijivka közelében. Eközben az orosz 10. harckocsiezred elvesztette harckocsiainak nagy részét. Ez az ezred az első nagyobb alakulat, amelyet Moszkva 2022 augusztusa óta kifejezetten az úgynevezett különleges hadművelet támogatására állított fel Ukrajnában. Több forrás szerint az ezrednek problémái vannak a katonák rossz fegyelmével és moráljával. Az alakulat harci műveletei csak „nagyon korlátozott mértékben” tűnnek eredményesnek – állapította meg a twitteres üzenet.

 

Az orosz hadsereg 2022 februári inváziója előtt Avgyijivkának körülbelül 30 000 lakosa volt, azonban a több mint egy éves harcok után mindössze 2300 ember maradt a városban.

 hirdetes_300x300  

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!