Nyitókép: SITA

 

A Slovnaft  elfogadhatatlannak, igazságtalannak, diszkriminatívnak és Szlovákia érdekeit sértőnek tartja a parlament múlt heti döntését, amellyel jóváhagyták a szolidaritási hozzájárulás 55-ről 70 százalékra emelését. A magyar kézben levő szlovák olajfinomító úgy véli, hogy célzott politikai támadásról van szó egy sikeres cég ellen. A Slovnaft ezért Zuzana Čaputová államfőhöz fordult, hogy vizsgálja felül az elfogadott jogszabályt és küldje vissza a parlamentnek. Erről Anton Molnár, a cég szóvivője tájékoztatott szerdán.

 

Eközben a Slovanft anyavállalata, a MOL Magyarországon ugyanilyen okból nem 70, hanem 95 százalékos adót fizet, melyet szó nélkül elfogadott.

 

 hirdetes_810x300  

A MOL beperel(het)i a szlovák államot a Slovnaft extraprofitjának megadóztatása miatt

 

„A jóváhagyott törvény következményei a szlovákiai üzemanyaggyártás végét jelenthetik, ugyanis indokolatlanul elszívja cégünkből a készpénzt, amit a jövőben azon időszak áthidalására használhatunk fel, amikor cégünk veszteséges lesz” – áll a Slovnaft államfőnek írt levelében.

 

A finomító arra is rámutatott, hogy Čaputová államfő egyszer már megvétózott egy hasonló javaslatot. A jogszabály akkor az Eustream adóztatására vonatkozott.

 

 

Körkép.sk/štandard.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!