Nyitókép: MOL

 

Tehetséges fiatalok támogatására hirdet pályázatot a Mol-Új Európa Alapítvány, két kategóriában 75 millió forint nyerhető el.

 

Két kategóriában – a 10-15 és a 16-22 éves korosztálynak – hirdetnek pályázatot. Előbbi kategóriában 25 millió forintot, utóbbiban pedig 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el a tehetségek. Mások mellett ifjú zenészek, táncosok, vizuális alkotók, előadóművészek, matematikusok, természettudósok, informatikusok jelentkezését várják.

 

 hirdetes_300x300  

Elsősorban olyan fiatalok jelentkezésére számítanak, akik országos vagy nemzetközi versenyeken kiemelkedő eredményt értek már el, és céljaik eléréséhez, szakmai fejlődésükhöz, nemzetközi megmérettetésre való felkészülésükhöz támogatásra van szükségük – ismertették.

 

Közölték: a 10-15 éves kategóriában egyéni és csoportos, míg a 16-22 éves korcsoportban egyéni pályázók jelentkezését várják. A pályázatokat tandíj, ösztöndíjak, eszközvásárlás (művészeti eszközök, tudományos eszközök, szakkönyvek stb.), útiköltség-térítés (útiköltség, szállás, étkezés, nevezési díj, részvételi díj), valamint egyéb, a szakmai fejlődéshez kapcsolódó költségek (tanári óradíj, pályabérlet) finanszírozására lehet beadni – részletezték.

 

Idézték a közleményben Miklósa Erikát, a Mol-Új Európa Alapítvány kuratóriumának elnökét, aki a szülőkkel, oktatókkal közös célnak nevezte a jövő tehetségeinek fejlesztését és a segítségnyújtást „álmaik megvalósításában”.

 

Az alapítvány jelezte: a pályázatokat június 16-ig lehet benyújtani, a támogatásokról pedig legkésőbb 2023. szeptember végéig hoz döntést a kuratórium. A megítélt források 2023. október 2-től 2024. július 31-ig használhatók fel.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.