Nyitókép: SITA

 

„Ma délben bevettük Bakhmutot. Teljesen elfoglaltuk az egész várost, házról házra” – idézte a Reuters Prigozsin Telegram platformon közzétett közleményét. Az ehhez hasonló állításokat azonban nem lehet azonnal ellenőrizni független forrásokból a folyamatos harcok idején. Prigozsin korábban már többször nyilatkozott arról, hogy emberei meghódították az ukrán falvakat, amelyeket később nem erősítettek meg – mutat rá orosz nyelvű honlapján a BBC.

 

„Ez nem igaz. Csapataink még mindig Bahmutban harcolnak”

 

– mondta Szerhij Cserevaty, az ukrán csapatok keleti csoportjának szóvivője a Reutersnek.

 

Korábban az Unian ügynökség szerint Cserevatyj egy televíziós adásban arról beszélt, hogy az oroszoknak nem sikerül elfoglalniuk az ukrán állásokat a városban, és rámutatott az ukrán hadsereg helyi sikereire is. Unian szerint az orosz propaganda által terjesztett információkra reagált a város állítólagos orosz erők általi elfoglalásáról.

 

Az orosz erők kilenc hónapja próbálják elfoglalni Bahmutot. Az elmúlt napokban az orosz hadsereg nagy valószínűséggel új egységeket, erősítést küldött a városba – közölte ma a brit védelmi minisztérium. A héten Hanna Malyarová ukrán védelmi miniszter-helyettes felhívta a figyelmet az orosz tartalékok Bahmut térségébe való áthegyezésére. Az elmúlt napokban azonban az ukrán hadsereg sikeres helyi ellentámadásairól is érkeztek hírek, amelyeket külföldi elemzők is megerősítettek.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!