Nyitókép: Susan Walsh/Associated Press

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „egyértelműen biztosította” az Egyesült Államokat, hogy Ukrajna nem fog F-16-os vadászgépeket használni orosz területek megtámadására.

 

„Egyértelmű biztosítékokat kaptam Zelenszkijtől, hogy nem fogják (az F-16-os vadászgépeket) arra használni, hogy orosz területet támadjanak, de az ukrán területen lévő orosz csapatok ellen bevethetik őket.”

 

– mondta Biden a japán Hirosimában zajló G7-csúcstalálkozón. A Fehér Ház vezetője egyúttal arról is biztosította ukrán kollégáját, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnöknek nem fog sikerülni megtörni Ukrajna szövetségeseinek elszántságát.

 

 hirdetes_300x300  

Biden vasárnap egy új katonai segélycsomagot is bejelentett Ukrajnának, amely lőszert és páncélozott járműveket is tartalmaz. Az amerikai elnök pénteken nem hivatalosan közölte, hogy az Egyesült Államok támogatni fogja az ukrán pilóták kiképzését az F-16-os vadászgépek kezelésére.

 

Zelenszkij azt mondta: nagyon hálás az Egyesült Államoknak.  Hozzátette, hogy nem tudja, hány F-16-os vadászgépet kap Ukrajna:

 

„Ez nem titok, tényleg nem tudom.”

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!