Nyitókép: OLaNO Fb live, reprofoto

 

A parlament úgy döntött, hogy elmegy szabadságolni még azelőtt, hogy az OĽaNO konyhájából származó 40 törvényjavaslatot megtárgyalta volna – jelentette ki a párt frakcióvezetője, Michal Šipoš.

 

Mint elmondta, az erről szóló döntést a Smer, Hlas, Republika, SaS, Progresszív Szlovákia, Demokraták és a Sme rodina képviselői hozták meg.

 

„Nekünk 35 képviselőnk van, így eldöntöttük, hogy 30 aláírással rendkívüli parlamenti ülést kezdeményezünk, ahol megtárgyaljuk azokat a törvényeket, amelyek kimaradtak a májusi ülésszakról. Visszarendeljük munkába a képviselőket, hogy jöjjenek, és fejezzék be azt, amit félbehagytak”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta Šipoš

 

„Vélhetően már nem volt kedvük dolgozni, így inkább lesöpörtek mindent, köztük a mi törvényeinket, melyek jó megoldásokat kínáltak az országban az élet több területén”

 

– tette hozzá a frakcióvezető.

 

A lesöpört törvényjavaslatok között olyan jogszabályok voltak, mint a 363-as paragrafus megváltoztatása, a vagyoneredetről szóló törvény, vagy a szemtanúk védelme. Ezenkívül az önkéntes tűzoltókról, a választásokon való részvételért járó 500 euró, illetve az egészségüggyel, szociális témával kapcsolatos módosítások. Például, hogy minden 500 főnél nagyobb településen legyen defibrillátor, vagy a súlyos egészségkárosodottaknak járó segédeszköz-kompenzáció.

 

Az OĽaNO szerint nem szabad elfeledkezni arról, hogy milyen arroganciát mutattak mindazok, akik parlamenti munka helyett inkább a hosszú hétvégét választották maguknak.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.