Nyitókép: SITA

 

Az ukrajnai orosz agresszió kezdete óta történt események megmutatták, hogy az idő és az igazság a demokrácia oldalán áll. Gondoskodni kell arról, hogy a demokrácia és a szabadság övezetét ne csak megteremthessük Európában, hanem meg is tudjuk tartani azt – mondta Zuzana Čaputová államfő ma a Globsec nemzetközi biztonságpolitikai konferencián.

 

Az államfő kiemelte, hogy be kell tartani az ENSZ Alapokmányát, hogy ilyen események többé ne fordulhassanak elő.

 

„Azokat, akik bűncselekményt követtek el, bíróság elé kell állítani. Ellenfeleink úgy vélik, hogy elegendő idő és súlyos félretájékoztatás mellett megváltozik a közhangulat az egyes országokban, és a kormányok sorra megbuknak”

 

– mondta Čaputová, hozzátéve, hogy a szélsőségesek a demokratikus jogokat használják fel a demokráciával szemben. Szerinte a szólásszabadság fontos demokratikus jog, amelyet azonban félretájékoztatás és gyűlölet terjesztésére használnak fel.

 

„Európai és nemzeti szinten is mérlegelnünk kell a szabályozás hatékonyságát, és fel kell készülnünk annak megerősítésére. Globális szinten növelnünk kell a közösségi platformok és hálózatok tulajdonosainak felelősségét az általuk elérhető tartalommal kapcsolatban”

 

– tette hozzá.

 

„A partnereinkkel való szolidaritás saját biztonságunk szempontjából is előnyös. Az ukránok segítésével hozzájárulunk ahhoz, hogy az orosz agresszor a lehető legtávolabb kerüljön határainktól. Emlékezzünk arra, hogy Ukrajna mindezt csak hatalmas veszteségek árán tudja megtenni”

 

– zárta szavait Čaputová.

 

SITA

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.