Nyitókép: SITA

 

Az ukrajnai orosz agresszió kezdete óta történt események megmutatták, hogy az idő és az igazság a demokrácia oldalán áll. Gondoskodni kell arról, hogy a demokrácia és a szabadság övezetét ne csak megteremthessük Európában, hanem meg is tudjuk tartani azt – mondta Zuzana Čaputová államfő ma a Globsec nemzetközi biztonságpolitikai konferencián.

 

Az államfő kiemelte, hogy be kell tartani az ENSZ Alapokmányát, hogy ilyen események többé ne fordulhassanak elő.

 

 hirdetes_300x300  

„Azokat, akik bűncselekményt követtek el, bíróság elé kell állítani. Ellenfeleink úgy vélik, hogy elegendő idő és súlyos félretájékoztatás mellett megváltozik a közhangulat az egyes országokban, és a kormányok sorra megbuknak”

 

– mondta Čaputová, hozzátéve, hogy a szélsőségesek a demokratikus jogokat használják fel a demokráciával szemben. Szerinte a szólásszabadság fontos demokratikus jog, amelyet azonban félretájékoztatás és gyűlölet terjesztésére használnak fel.

 

„Európai és nemzeti szinten is mérlegelnünk kell a szabályozás hatékonyságát, és fel kell készülnünk annak megerősítésére. Globális szinten növelnünk kell a közösségi platformok és hálózatok tulajdonosainak felelősségét az általuk elérhető tartalommal kapcsolatban”

 

– tette hozzá.

 

„A partnereinkkel való szolidaritás saját biztonságunk szempontjából is előnyös. Az ukránok segítésével hozzájárulunk ahhoz, hogy az orosz agresszor a lehető legtávolabb kerüljön határainktól. Emlékezzünk arra, hogy Ukrajna mindezt csak hatalmas veszteségek árán tudja megtenni”

 

– zárta szavait Čaputová.

 

SITA

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.