Nyitókép: SITA

 

Ľudovít Ódor miniszterelnök és Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke mai találkozójának fő témái az európai ügyek fontosságának tudatosítása, az álhírek és félretájékoztatás elleni küzdelem, valamint Ukrajna támogatása volt.

 

Jövőre európai parlamenti választásokra kerül sor, amelyeket Szlovákiában hagyományosan alacsony részvétel jellemez.

 

 hirdetes_300x300  

„Azok a kérdések, amelyekkel az Európai Unióban foglalkoznak, közvetlen hatással vannak a szlovákiaiak életére is. Éppen ezért kellő figyelmet kell fordítanunk rájuk. Az Európai Unió tagjaként az eurózóna és Schengen egyedülálló lehetőségeket kínál Szlovákia gazdasági és társadalmi helyzetének javítására. Kulcsfontosságú, hogy tudjuk, hogyan lehet ezeket a témákat jobban kommunikálni a polgárokkal”

 

– mondta Ľudovít Ódor. Ezért is tárgyaltak Roberta Metsola elnök asszonnyal olyan eszközökről, amelyek támogatják a szlovák állampolgároknak az európai parlamenti választásokon való nagyobb részvételét.

 

Ukrajnával kapcsolatban egyetértettek abban, hogy fontos, hogy az országok továbbra is támogassák keleti szomszédunkat. Szlovákia a kormányváltás után sem változtat ebbe az irányba, és továbbra is támogatja Ukrajna integrációs ambícióit, csakúgy, mint az orosz agresszió előtt.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!