Nyitókép: SITA

 

Az ukrán elnök az Európai Politikai Közösség moldovai csúcstalálkozóján beszélt erről.

Főként az ukrajnai háború, valamint Moldova és Ukrajna EU-tagságának kilátásairól tanácskoznak Moldovában az Európai Politikai Közösség politikusai. A közel 50 vezető között részt vesz a csúcson Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is, akit Maia Sandu moldovai elnök fogadott egy Chișinăuhoz közeli Bulboaca kastélyban.

 

Nagyon fontos a jövőnk az EU-ban, úgy gondolom, Ukrajna készen áll a NATO-tagságra is, várjuk, hogy a NATO befogadjon minket. A biztonsági garanciák nem csak Ukrajna számára nagyon fontosak, hanem az összes szomszédunk, így Moldova számára is Oroszország ukrajnai agressziója, illetve a lehetséges további agressziók miatt 

 

     – nyilatkozta Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök

Az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, Josep Borrell elítélte az Ukrajna elleni éjszakai orosz támadásokat, és megjegyzést tett Vlagyimir Putyin orosz elnök távollétéről.

 hirdetes_810x300  

 

Oroszország nincs itt, nem azért, mert nem akarjuk meghívni, hanem azért, mert Putyin Oroszországa kizárta ezt a közösséget azzal, hogy megindította ezt az indokolatlan háborút Ukrajna ellen

 

 – mondta Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője

Az Európai Politikai Közösség a közös stratégiai kérdésekről szóló vita fóruma, de mint az Euronews helyszíni tudósítója. Efi Kutszokoszta kifejtette, a moldovai összejövetelen nem várható jelentős áttörés.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!