Nyitókép: SITA

 

Az ukrán elnök az Európai Politikai Közösség moldovai csúcstalálkozóján beszélt erről.

Főként az ukrajnai háború, valamint Moldova és Ukrajna EU-tagságának kilátásairól tanácskoznak Moldovában az Európai Politikai Közösség politikusai. A közel 50 vezető között részt vesz a csúcson Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is, akit Maia Sandu moldovai elnök fogadott egy Chișinăuhoz közeli Bulboaca kastélyban.

 

Nagyon fontos a jövőnk az EU-ban, úgy gondolom, Ukrajna készen áll a NATO-tagságra is, várjuk, hogy a NATO befogadjon minket. A biztonsági garanciák nem csak Ukrajna számára nagyon fontosak, hanem az összes szomszédunk, így Moldova számára is Oroszország ukrajnai agressziója, illetve a lehetséges további agressziók miatt 

 

     – nyilatkozta Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök

Az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, Josep Borrell elítélte az Ukrajna elleni éjszakai orosz támadásokat, és megjegyzést tett Vlagyimir Putyin orosz elnök távollétéről.

 

Oroszország nincs itt, nem azért, mert nem akarjuk meghívni, hanem azért, mert Putyin Oroszországa kizárta ezt a közösséget azzal, hogy megindította ezt az indokolatlan háborút Ukrajna ellen

 

 – mondta Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője

Az Európai Politikai Közösség a közös stratégiai kérdésekről szóló vita fóruma, de mint az Euronews helyszíni tudósítója. Efi Kutszokoszta kifejtette, a moldovai összejövetelen nem várható jelentős áttörés.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!