Nyitókép: shutterstock.com

 

Június 1-jétől hatályba lépett az a rendelet, amely értelmében Ukrajnában bárkit behívhatnak katonának – írja az ua-reporterra hivatkozva a Kárpáthír. A mozgósítás mostantól azokra a 18 és 60 év közötti férfiakra is kiterjed, akik békeidőben katonai szolgálatra alkalmatlanoknak voltak nyilvánítva.

 

Mostantól nincs különösebb jelentősége annak sem, hogy a behívott személynek van-e bármilyen fegyverforgatási illetve katonai tapasztalata vagy sem. A frontra irányítás előtt ugyanis átesnek egy gyorstalpaló kiképzésen. A portál tájékoztatója szerint június 1-jétől az állampolgárok három újabb kategóriáját küldhetik a frontra.

 

Ide sorolandók azok a 27 és 60 év közötti férfiak, akik egészségi állapotuk miatt egyébként alkalmatlanok a katonáskodásra és semmilyen tapasztalattal nem rendelkeznek.

 hirdetes_300x300  

 

Behívhatják a seregbe a katonai szolgálatra alkalmas vagy részben alkalmas, korábban katonai kiképzésben részesült 18 és 60 év közöttieket, valamint a katonai nyilvántartásban nem szereplő, onnan lekerült 18 és 60 év közötti férfiakat is.

 

Kárpáthír nyomán, korrigálva

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!