Nyitókép: SITA

 

A tényt maga a volt elnök közölte a sajtóval, és koncepciós politikai eljárásnak tartja a történteket.

Donald Trump közleménye részletezi a vádemelést az érzékeny kormányzati dokumentumok kezelésével kapcsolatban, miután elhagyta a Fehér Házat. Ez történelmi esemény, amire még sosem volt példa. A lépés valószínűleg erősen és kiszámíthatatlan módon, de felborítja  a 2024-es elnökválasztási verseny menetét.

 

Két tisztviselő is megerősítette a vádakat, miként Trump ügyvédje is

 hirdetes_810x300  

 

Trump közleményében azt mondja, hogy „Soha nem gondoltam volna, hogy ilyesmi megtörténhet az Egyesült Államok egy volt elnökével, aki sokkal több szavazatot kapott, mint bármely ülő elnök hazánk történetében.”

 

A súlyos jogi lépés már két napja a levegőben volt, miután Mark Meadows, a Fehér Ház egykori stábfőnöke vallomást tett a miami nagyesküdtszék előtt.

 

A Trump ügyvédeinek tegnap küldött értesítés, miszerint ő az eljárás célpontja, különösen baljós volt, mert ilyen figyelmeztetés büntetőeljárást előz meg. Az Igazságügyi Minisztérium szerint a „célpont” megnevezése azt jelenti, hogy az ügyészek bûncselekményhez kötõdõ lényeges bizonyítékokkal rendelkeznek.

 

Az ügy tárgyalása vélhetően Floridában, azaz a tett elkövetésének színhelyén lesz, de erről további részletek csak később jönnek.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!