Nyitókép: twitter

 

Kolumbia déli részén 40 nap után megtalálták azt a négy testvért, akik egy kisrepülőgép lezuhanása után vesztek el az Amazonas dzsungelében, jelentette be Gustavo Petro kolumbiai elnök. Az egy, négy, kilenc és 13 éves gyerekeket a hadsereg mentette ki nem messze a baleset helyszínétől – írta a Reuters. A négyes ma megérkezett a fővárosba, Bogotába, ahol orvosok látták el őket.

 

„Öröm az egész országnak! Élve találtak meg a négy gyereket, akik elvesztek a kolumbiai dzsungelben”

 

– írta az elnök a Twitteren. A gyerekeken kívül három felnőtt utazott a gépen, köztük a gyerekek édesanyja és a pilóta. A Cessna 206 május 1-jén zuhant le. A balesetben a felnőttek meghaltak, holttestüket a roncsokban találták meg.

 hirdetes_810x300  

 

 

A fegyveres erők szerint a testvéreket pénteken találták meg a kolumbiai Caquetá megyében. Kezdetben katonaorvosok látták el őket, akik a kutatócsoportokat kísérték. A kolumbiai hadsereg által megosztott fotókon a gyerekek lesoványodtak.

 

A DPA szerint a gyerekek egy bennszülött közösségből származnak, ami segíthetett nekik sokáig túlélni a dzsungelben. A kutatás során több nyomra is rábukkantak, köztük ideiglenes menedékekre vagy elfogyasztott gyümölcsök maradványaira. Az Operation Hope (Remény Misszió) nevű küldetés alakulását egész Kolumbia kiemelt figyelemmel kísére.

 

„A gyerekek együtt voltak. Gyengék, orvosoknak kell megvizsgálniuk őket”

 

– mondta Petro újságíróknak.

 

„Megtalálták őket, ennek nagyon örülök”

 

– tette hozzá. Az elnök először május 17-én jelentette be a gyerekek megtalálását. Később azonban pontosította, hogy az információt nem erősítették meg.

 

„Mindent megtettünk a lehetetlen elérése érdekékben. Műholdakat telepítettünk, repülőket vetettünk be, amelyek élelmiszert és szórólapokat dobtak le”

 

– mondta Pedro Sánchez tábornok, a Bogotai Repülőbázis Közös Katonai Különleges Műveleti Parancsnokságának parancsnoka.

 

Miután a gyerekekkel a gép leszállt a fővárosban, négy mentőautó várta őket, hogy katonai kórházba szállítsák őket.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!