Nyitókép: olympic.sk

 

Szlovákia ötödik országként csatlakozott ahhoz a projekthez, amely fiatal ukrán sportolókat támogat, és sporttáborokat szervez számukra. Ukrajna szlovákiai nagykövetsége köszönetet is mondott a kivitelezésért.

 

A fő célcsoport Ukrajna leginkább sújtott és elpusztított régióiból (Gostomel, Buča, Irpin) származó gyerekek voltak. A projektben a Szlovák Labdarúgó-szövetség, a Szlovák Kézilabda-szövetség és a Szlovák Karateszövetség vett részt. A karatetábort az Eperjes melletti Zeleno brehben tartották augusztus 6. és 19. között, a kézilabdázók augusztus 15. és 25. között Puhóban, a futballisták szeptember 3. és 12. között Stará Bystricán edzettek.

 

A fiatal ukrán sportolókat támogató projekt a Nemzeti Sportközponttól több mint 30 000 euró értékben kapott anyagi támogatást. Daniel Bútora oktatási miniszter elmondta, a nyár elején Ukrajna szlovákiai nagykövetsége a Future for Children jótékonysági szervezeten keresztül kereste meg a minisztériumot azzal a kéréssel, hogy sporttáborokkal biztosítsák és teremtsék meg az edzés feltételeit.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!