Nyitókép: DADO RUVIC | Credit: REUTERS

 

A lengyel kormány fenntartja az embargót több mezőgazdasági termék, köztük a búza, a kukorica, a repce és a napraforgó Ukrajnából történő behozatalára, annak ellenére, hogy az Európai Unió feloldotta a tilalmat – közölte a fejlesztési és technológiai miniszter.

 

Waldemar Buda az X közösségi platformon azt írta: „Az Európai Bizottság hibás döntése miatt, hogy nem hosszabbítja meg az Ukrajnából származó gabonára vonatkozó embargót, Mateusz Morawiecki miniszterelnök és a teljes minisztertanács utasítására aláírtam egy nemzeti hatáskörű rendeletet, amely fenntartja az embargót”.

 

Buda hozzátette: A rendelet határozatlan ideig érvényes. A fejlesztési és technológiai miniszter hangsúlyozta, hogy a rendelet célja a lengyel gazdák érdekeinek védelme.

 

Korábban az EU végrehajtó bizottsága bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg az Ukrajnából származó búza, kukorica, repcemag, napraforgó és napraforgóolaj Lengyelországba, Bulgáriába, Magyarországra, Romániába és Szlovákiába történő behozatalára vonatkozó tilalmat.

 

Körkép.sk, Polskie Radio nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!