Nyitókép: rtvs

 

Folytatódnak a közmédia választási vitaműsorai. A parlamenti bejutásra esélyes Szövetség-Aliancia elnöke ma, azaz kedden, szeptember 19-én attraktív partnereket kapott.

 

Forró Krisztián az előző kormány két pártelnökével, Robert Ficoval (Smer) és Andrej Dankoval szerepel egy adásban. Az adásra való figyelemfelhívás nem szerepel a Szövetség egyik csatornáján sem, ami furcsa, mert a párt folyamatosan neheztel amiatt, hogy nem éri el az országos, szlovák nyelvű média ingerküszöbét. Amikor pedig teret kapnak azokban, nem reklámozza kellően az ott való szereplést.

 

A műsor a közrádió Facebook-oldalán lesz hallható. Jeleznénk, hogy az adás struktúrája nem vitaműsor, Forró–Fico–Danko így nem egyszerre, hanem egymás után lesz hallható.

 

 

Kép forrása: rtvs fb-oldala

 

Mégis sokatmondó lesz a három pártelnököt egymás után meghallgatni. Könnyen össze tudjuk majd hasonlítani üzeneteik erejét. A Szövetség, a Smer és az SNS napjaink több aktuálpolitikai kérdésében hasonló álláspontot képvisel: háború helyett békepártiság, migránsok befogadása helyett azok megállítása, Brüsszel helyett inkább nemzeti hatáskör. Ezek a narratíváik.

 

Ugyanakkor a Szövetséget nem terhelik az előző kormány, beleértve a Most-Híd embereinek sorozatos botrányai, melyek kapcsán ma már 42, anno a Smer–SNS–Most-Híd által államigazgatási pozícióba ültetett bűnöző van rács mögött.

 

Az adás 15.25-kor kezdődik.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.