Nyitókép: MTI

 

A német szövetségi munkaügyi hivatal elnökségi tagja februárban még úgy nyilatkozott, hogy az ukrán menekültek képzettek, motiváltak, dolgoznak és németül tanulnak. Mára azonban kiderült, hogy ez távol áll a valóságtól. Tübingen megye például 3400 ukránt fogadott be, de közülük csak hatvanan dolgoznak, a német megyei tanács pedig hetek óta azt követeli, hogy csökkentsék az ukrán menekülteknek járó segélyeket. Az Ukrajnából érkezett menekültek viszont legalább békések, ellentétben a muszlim migránsokkal. Berlinben egymást érik a palesztinok és a Hamász melletti tüntetések, néhány napja Essenben pedig kalifátus kikiáltását követelték az iszlamista honfoglalók.

 

Németország nagyvárosaiban ezekben a napokban egymást érik a palesztinok melletti szolidaritási tüntetések. Az „Allah akbar!” kiáltásoktól hangos iszlám felvonulás, a tálib zászlók lobogása és az államnak üvöltve küldött hadüzenetek után egyértelművé vált:

 

 hirdetes_810x300  

„Ha még van bármi esély az integrációra, akkor legfeljebb úgy, hogy mi integrálódunk az új hazánkba, amely akkor már egy kalifátus lesz. Ha most nem történik sürgősen valami, akkor örökre késő lesz”

– fejtette ki Julian Reichelt újságíró, a Bild korábbi főszerkesztője videóblogján.

 

Az egykori haditudósító hozzáteszi: Németország migrációs politikája történelmi kudarcot vallott. „Ha ma valaki a sarki kocsmában kiejti a száján, hogy képzett munkaerőre van szükségünk, az emberek nevetni kezdenek. Nincs már ember az országban, aki elhiszi még a mesét a hozzánk érkező »szakemberekről«. Valószínűleg sikerült az integrálhatatlan, képzetlen, dolgozni nem akaró fiatal férfiak legnagyobb csoportját Németországban összegyűjteni. És nemcsak ezeket az embereket, hanem az ősi konfliktusaikat is importáltuk” – mondja Julian Reichelt a videóban.

 

„Látjuk, hogyan bomlik fel a társadalmunk szövete. Németországban 1700 falu van, ahol ezernél kevesebben laknak, melyek a társadalom alapját képezik. Csak az idei évben 300 új falu vándorol az országba, afgán falvak, iraki falvak, észak-afrikai falvak. Senki sem gondolhatja, hogy ennek jó vége lesz” 

 

– állapítja meg a német szakértő.

 

 Németország valójában a legvonzóbb ország a migránsok számára, akár több pénzt is kaphatnak segélyként, mint a dolgozó német szakmunkások. De mennyi támogatást kap jelenleg egy menekült, aki Németországba érkezik?

 

– Nagyon sokat. Ott van az úgynevezett Bürgergeld, a polgári juttatás, aztán az alapjövedelem-támogatás, az ingyenes lakhatási támogatás, a fűtési támogatás és esetleg a gyermektámogatás, valamint az ingyenes egészségügyi ellátás. Összességében ez több lehet, mint amit valaki a munkájáért bérként kap, és természetesen nem ösztönöz munkavállalásra. Ez súlyos hiba.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!