Nyitókép: Leo Correa | Credit: AP (a kép illusztráció)

 

A Hamász szerdán szabadon enged két orosz állampolgárságú női túszt – jelentette be Musa Abu Marzuk magasrangú Hamász-tisztviselő. A nőket tíz másik izraeli tússzal együtt engedik szabadon.

 

Marzuk a rádióállomásnak elmondta, hogy az orosz állampolgárságú nők szabadon bocsátása az Izraellel kötött megállapodáson felül, Vlagyimir Putyin orosz elnöknek tett gesztusként történik.

 

A Hamász vasárnap már elengedett egy 25 éves, orosz-izraeli kettős állampolgárságú férfit Putyinnak tett gesztusként, amiért a Hamász nem kapott ellenszolgáltatást. A fiatal túsz szabadulása után elmondta, hogy egy robbanás után szökött meg abból az épületből, amelyben fogva tartották, és már napok óta a Gázai övezetben kóborolt. Végül civilek fogták el, és újra átadták a Hamásznak.

 

A Hamász eddig 81 túszt engedett szabadon, köztük izraelieket és más országok állampolgárait. Az izraeli hatóságok szerint azonban még mindig több mint 150 túszt tart fogva a Gázai övezetben, köztük egy tízhónapos csecsemőt. Izrael eddig 180 palesztint engedett ki a börtönökből.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!