Nyitókép: SITA

 

2023. november 22-én, 43 éves korában Floridában elhunyt az ismert szlovák énekesnő, Barbara Haščáková. A hírt testvére, Andrej Haščák erősítette meg. Az amerikai Sarasota városának Memorial Hospital kórházában a halál okaként agyvérzést állapítottak meg.

 

„Barbara végső búcsúztatására kedden, november 28-án került sor a helyi rőmai katolikus temetőben. A szomorú esemény a legközelebbi család és a barátok jelentlétében zajlott. Az elkövetkező hetekben az elhunyt hamvait urnában Szlovákiába szállítják, hogy Kassán eltemethessék,”

 

 

tájékoztatott Haščák. Az elhunyt családja arra kéri a nyilvánosságot, hogy tartsák tiszteletben a család fájdalmát és ne zavarják őket mély gyászukban.

 

 

Bár az énekesnő már régóta hasnyálmirigy-problémákkal küzdött, halála sokként érte az egész családot.

 

„Fájdalom nélkül távozott”

 

– mondta a gyászoló család. Hozzátették, hogy a zene, az éneklés és a zeneszerzés volt az élete. Személyiségével, jellegzetes hangjával és dalaival szeretetet árasztott hűséges rajongói felé.

 

 

„Dalai és a hangja itt marad számunkra, és emlékeztetni fognak rá. Köszönjük mindenkinek, aki szeretettel gondol rá, különösen napjainkban, és megengedik, hogy zárt közben dolgozzuk fel ezt a szörnyű tragédiát”

 

– teszi hozzá a gyászoló család.

 

 

Barbara Hasčáková 1979 decemberében született Kassán, a múlt század 90-es éveiben került fel a slágerlisták élére. Először a Maduar zenekar tagjaként, később az MC Erik & Barbara formációban dolgozott, végül szólóénekesként tevékenykedett. 1998-ban elnyerte a Slávik-díjat, majd egy évvel később a Grand Prix-et Lengyelországban. 2000 óta Amerikában élt. Számos albumot adott ki Szlovákiában, és további kettőt az USA-ban.

 

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!