Nyitókép: SITA

 

Az ukrajnai helyzet megoldásáról szóló béketárgyalások megkezdéséhez Kijevnek először az elnöki rendeletét kellene megváltoztatnia, amely tiltja a tárgyalásokat Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, mondta ma az orosz külügyminiszter. Lavrov szerint a Nyugat az ukrajnai konfliktuson keresztül próbálja kifárasztani Oroszországot, és hibrid háborút folytat ellene.

 

„Az ukránokon múlik, hogy felismerjék, milyen mélyen vannak abban a gödörben, amelybe az amerikaiak juttatták őket”

 

– mondta Lavrov az ukrajnai háborúról. Hozzátette: a Nyugat figyelmen kívül hagyta mindazt, ami Ukrajnában 2022 februárja előtt történt.

 hirdetes_810x300  

 

Arra a kérdésre, hogy mekkora a valószínűsége annak, hogy diplomáciai tárgyalásokkal tűzszünetet vagy békét lehet elérni, Lavrov azt válaszolta, hogy erről Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt kell megkérdezni. Zelenszkij másfél évvel ezelőtt írt alá egy rendeletet, amely megtilt minden tárgyalást Putyinnal.

 

Lavrov szerint Oroszország az ukrajnai háború kapcsán megerősödött, ahogy Hitler és Napóleon legyőzésével is történt. A Nyugat szerinte most hibrid háborút folytat Oroszország ellen, de a Nyugat 500 éves világuralma szerinte most a végéhez közeledik.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!