Mindenki tisztában van azzal, hogy mi a különbség a gardrób és a gardróbszekrény között. Pláne olyankor gondol az ember sóvárogva a gardróbra, amikor halomban állnak a ruhák, cipők, kiegészítők és nincs elég tárolókapacitás, ami elnyelné. 

 

Gardróbszekrények – szépség és funkcionalitás 

 

A Beriornál kapható gardróbszekrények, ruhásszekrények is kiváló megoldásnak számítanak, ha a ruháink raktározásáról van szó. A gardrób persze lényegesen nagyobb ezeknél, hiszen egy helyiségnyi ruhatárolót jelent. Vagy önállóan, a hálószobában helyezkedik el, abból nyílik, vagy a fürdőszoba és a háló között.

 

 hirdetes_400x285  

Ezzel szemben a gardróbszekrény csak egy kisebb részét foglalja el a helyiségnek. Olyan bútordarab, amelynek több típusa is létezik: elérhető a szobába beépített és különálló, tolóajtós és nyílóajtós, esetleg teljesen egyénileg tervezett is.

 

Milyen típusok közül választhatunk, melyek az egyes fajták előnyei?

 

Érdemes egy kicsit jobban is megismerkedni az egyes gardróbszekrény fajtákkal a külső és belső felépítésük alapján.

 

A külső felépítésük szerint létezik az ajtó szerinti felosztás, ami alapján lehetnek:

 

  • Nyílóajtós,
  • Illetve tolóajtós gardróbszekrények

 

A nyitható ajtós változatok előnye, hogy azonnal áttekinthető a belsejük, így reggel, amikor sietünk, a ruhákat szinte rögtön meg tudjuk találni. Hátránya, ha nem vagyunk elég rendszeretőek, akkor az ott uralkodó káosz is azonnal látszik.

 

A tolóajtós szekrények kevesebb helyet foglalnak el, mivel nem kell a szélesre tárt ajtókat kerülgetni. További előnyük, hogy nagyon halkan is záródnak, komfortosabbak, eltakarhatják a rendetlenséget. Hátrányként említendő, hogy nem lehet azonnal átlátni, hogy mit tartalmaznak. Ez azonban könnyen áthidalható probléma, például érdemes LED-lámpát szerelni a belsejükbe.

 

E két típus mellett még vannak egyedi tervezéssel és paraméterekkel rendelkező exkluzív darabok is. Például népszerűek a padlótól plafonig érő szekrények, amelyeknek az anyagigénye is kevesebb, így nagyon sok költséget lehet megtakarítani az alkalmazásukkal. Egyetlen hátrányuk, hogy nem tudjuk őket magunkkal vinni egy költözéskor – míg a különálló darabokat igen.

 

A gardróbszekrények belső felépítése

 

Egy másik csoportosítási szempont lehet a szekrények belső felépítése. Ennek alapján lehetnek:

 

  • Akasztósak: ezek ruhaakasztó sínnel rendelkeznek, és tökéletesek az alkalmi ruháink biztonságos tárolására. Ehhez a szekrényben minimálisan 60 cm-es helyre van szükség, így nem akadnak össze a kedvenc darabjaink.
  • Polcosak: az összehajtogatható ruhákhoz ezek a legpraktikusabbak, esetenként még fiókok is kiegészítik, így nem okoz gondot a zoknik és a fehérneműk tárolása sem.

 

Hogyan helyezhetjük el a gardróbszekrényeket?

 

Itt lényegében két lehetőség közül választhatunk: a szabadon álló, illetve a faltól falig érő kivitel áll a rendelkezésünkre. Mindegyik más esetben lehet ideális darabja az otthonunknak.

 

Válassz te is egy esztétikus és praktikus gardróbszekrényt, és tárold a ruháidat átlátható módon!

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!