Mindenből a legjobbat! – ezzel a szlogennel fényjelzik Gerendaiék az idei budapesti Gourmet Fesztivált. A magyar gasztronómia csúcsrendezvényén a mesterszakácsok ezúttal a megszokottól eltérően nem egy-egy eredeti magyar ételt álmodnak újra –  három éve a gulyás, két éve a rakott krumpli, tavaly pedig a paprikás csirke volt terítéken – hanem a vadra és a halra koncentrálnak. Természetesen a specialitásokon túl.

 

A topéttermek séfjei május 12-15. között várják izgalmasabbnál izgalmasabb ízkavalkádjaikkal a gasztronómia szerelmeseit a Millenárison.

 

gasztro1
A Körkép.sk 2015-ös képei.

 

A Gourmet évről évre azzal lopja be magát az ínyencek szívébe, hogy Magyarország legjobb ízeit, a csúcsgasztronómia fővárosi és vidéki éttermeit, minőségi borászatokat, pálinka- és sörfőzdéket, cukrászatokat és izgalmas gasztro-manufaktúrákat vonultat fel.

 hirdetes_400x285  

 

De nem hiányozhatnak a válogatott fővárosi street-food helyek sem. A legjobb ázsiai ízek mellet megannyi előadás és bemutató teszi teljessé a kínálatot.

 

gasztro2
A Körkép.sk 2015-ös képei.

 

gasztro3
A Körkép.sk 2015-ös képei.

 

Közzéppontban a hal és a vad

 

A világ leghíresebb szakácsversenyét, a Bocuse d’Or -t Budapesten rendezik meg közvetlenül a Gourmet Fesztivál előtt, ahol a hal és a vad, pontosabb a kecsege és a gímszarvas lesz a két alapanyag. Ennek apropóján pedig míg korábban egy-egy étel került a középpontba, ezúttal két alapanyagból, a halból és a vadból készült remekeket kóstolhatjuk majd a számtalan más nagyszerű fogás mellett.

 

gasztro4
A Körkép.sk 2015-ös képei.

 

A 20 ország részvételével zajló szakácsverseny és a Gourmet összefonódásának nem ez az egyetlen közös pontja: a Gourmet első napján rendezik majd a Bocuse d’Or zártkörű búcsúeseményét, az ún. bajnokok reggelijét. Ezt követően annak résztvevői és a nemzetközi sajtó képviselői a fesztivált is bejárják.

 

gasztro5
A Körkép.sk 2015-ös képei.

 

gasztro6
A Körkép.sk 2015-ös képei.

 

A fesztiválra látogatók sem maradnak ki a jóból, hiszen a Gourmet színpadán főz majd a versenyen Magyarországot képviselő séf és csapata, és idén is lesznek külön foglalható exkluzív Bocuse d’Or vacsorák.

 

gasztr7
A Körkép.sk 2015-ös képei.

 

Már csak alig másfél hét a Fesztivál kezdetéig, addig is izzítsuk be ízelelőbimbóinkat a rendezvény tavalyi aftermovie-jával:

 

 

A rendezvénnyel kapcsolatos további információk: itt

 

Tóth Lívia

 

Nyitókép: a Gorumet Fesztivál hivatalos plakátja

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!