Nyáron talán még fontosabb, hogy eleget igyunk. Sokan azonban hamar megunják a sima vizet, és emiatt kevesebb folyadékot visznek be a kelleténél. Ilyenkor érdemesebb bevetni az alábbi recepteket.

 

Uborka, bazsalikom és eper

 

Szeleteljünk fel egy szem epret, és dobjuk egy nagy pohárba négy uborkakarika és három bazsalikomlevél társaságában, majd öntsük fel hideg vízzel. Keverjük meg, és hagyjuk állni 20 percet, úgy még finomabb.

 

 hirdetes_810x300  

Kivi

 

Vékonyan szeleteljünk fel három-négy kivit, és dobjuk egy befőttes üvegbe. Töltsük tele az üveget vízzel, és tartsuk a hűtőben – isteni és hűsítő.

 

Fotó: Cooking Melangery

 

Ananász és gyömbér

 

Egy csésze felkockázott ananászt keverjünk össze egy ujjnyi reszelt vagy vékonyan felszeletelt gyömbérrel, tegyük kancsóba, és öntsük fel nyolc csésze vízzel. Fogyasztás előtt legalább három órára tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

 

Uborka és levendula

 

Egy kígyóuborkát vékonyan szeleteljünk fel, és tegyünk mellé két ág levendulát vagy egy evőkanál szárított étkezési levendulát egy befőttesüvegben. Öntsük fel vízzel, és hűtsük be – fogyasztás előtt le kell szűrni.

 

Fotó: YOGI´S

 

Áfonya és narancs

 

Egy marék áfonyát és két, gerezdekre vágott narancsot öntsünk le egy kancsóban vízzel, és alaposan hűtsük be.

 

Dinnye és bazsalikom

 

Két nagy szelet kockázzunk fel, és dobjunk rá egy marék bazsalikomlevelet, majd egy kancsóban öntsük fel körülbelül nyolc pohár vízzel, és fogyasztás előtt hűtsük három órán át.

 

Fotó: femcafe

 

Alma és fahéj

 

Egy almát kockázzunk fel, tegyük egy kancsóba, dobjunk mellé két fahéjrudat, és öntsük fel nyolc pohár vízzel, majd néhány órára tegyük a hűtőbe. Szilvával és körtével is nagyon finom.

 

Forrás: care2.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!