A budapesti Zazzi Cukrászda cukrásza, Varga Margit által készített Pöttyös Panni nyerte az idei Magyarország Cukormentes Tortája címet. Vaslóczki Orsolya pedig, aki a budapesti Horváth Cukrászda cukrásza, a Balatoni Habos Mogyoró nevezetű tortájával hódította el a Magyarország Tortája címet.

 

Magyarország Tortája

 

Idén 30 pályázó közül választották ki Magyarország Tortáját, ami a Balatoni Habos Mogyoró fantázianevű torta lett. A SUGAR! Design cukrászda alkotta meg az édességet, pontosan Vaslóczki Orsolya készítette el, aki korábban a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt is megnyerte.

 

 hirdetes_810x300  

A Balatoni Habos Mogyoró mogyorós habtészta alapú, mogyorós roppanós tésztával, feketeribizli-zselével, tejcsokoládés karamellhabbal és mogyoróhabbal készült. A dél-balatoni mogyorót felhasználó édesség receptje csak az év végén lesz nyilvános. Addig is a tortákat Magyarország számos cukrászdájában árusítják, de augusztus 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján is megkóstolhatja a nagyközönség a Várkert Bazárnál.

 

Fotó: Nosalty.hu

 

Magyarország Cukormentes Tortája

 

Minden évben a Magyarország Tortája versennyel párhuzamosan megrendezik a Magyarország Cukormentes Tortája megmérettetést is. Idén Pöttyös Panni lett a legfinomabb cukormentes torta, melyet a budapesti Zazzi cukrászda alkotott meg. A torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet, az üde málna mousse kellemesen savanykás ízét finoman kiegészíti a szilva réteg édessége. A rétegek mákos piskóta közé kerültek, melynek intenzív ízét a mandulaliszt teszi selymesebbé.

 

Magyarország Cukormentes Tortája a Pöttyös Panni lett. Forrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

 

Forrás: MTI/life.hu

Nyitókép: MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!