Változatos ételek készültek kiváló hangulatban a felső-csallóközi település sportpályáján augusztus utolsó szombatján.

 

 

Nagy volt a sürgölődés Lég községben. A helyi származású Rigó Lajos elmondta, ő otthon is szívesen készít finomságokat. „Mindegy mit, csak főzzek, amit nagyon szeretek. Az egészen Szicíliáig kamionozó Rigó bemutatta szarvasgulyását, amihez csuszát is törtek.

 

 hirdetes_810x300  

 

A Pirosak Csapata a névválasztással kapcsolatban hírportálunknak elmondta, „Azért lettünk Pirosak Csapata, mert a különböző főzőversenyeken mindig pirosban főzünk.”

 

 

Egy csapat paprikás krumplit készített kolbásszal, de akadt étel Ella néni, vajdasági, sőt még szerb módra is. Bódis Róbert főszervező hírportálunknak meghatódva újságolta, „Egy féltve őrzött álmom válik ezekben a percekben valóra. A területen rengetegen főznek, középen egy nagy sátor szórakozó érdeklődőkkel. Ez volt az álmom, ami beteljesedett!”

 

 

A főszervező bemutatta a rendezvényt is: „Ez a Gulyásételek fesztiválja, tehát nem szabtuk meg, ki mit főzzön. Ezért is van, hogy valaki töltött káposztát, a másik vesevelőt, a harmadik pörköltet készít csuszával, miközben lesz lecsó, pacalpörkölt és még sorolhatnám.”

 


Beszélt arról is, gyakran jár külföldre, ahol sok barátja van. „A szerbiai Kispiacon tartott Nemzetek főzőversenyről idén elhoztam a Vándorserleget, ahol borjúgulyást készítettem, melyet a szeretetemmel fűszereztem” – mutatta  a vándorserleget hírportálunknak.

 

 

A nemzetközi főzőfesztiválra 28 főzőcsapat nevezett be. Mindenki nagyszerűen érezte magát. Voltak olyan csapatok, akik a sátor alatt külön dalolászva készítették versenyételüket. Nekik külön zenész húzta a nótát.

 

 

 

A színpadon különféle produkciók zajlottak, Lég község a muzsikától volt hangos. A táncoslábú kisfiú, Leonka már a koradélutáni órákban várta türelmetlenül, hogy színpadra léphessen.

 

A fotón Szitási Ferenc polgármester (jobbról).

 

A főzés ideje alatt Szitási Ferenc polgármester körbejárta a csapatokat, hogy megköszönje nekik a részvételt és néhány szót váltson velük. A jelenlenlévők kiváló hangulatáról a vidámságuk, nótázgatásuk tanúskodott.

 

 

Az augusztus 31. – szeptember 1. között tartott háromnapos rendezvényen több európai uniós fontos témát is érintettek. Köztük a migrációs politikát és az unió előnyeit is.

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Fotó, videó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.