Vidám hangulat uralkodott a pódatejedi futballpályán, ahol mindenki szorgosan tette a dolgát, hogy az étel elkészüljön. A szeptember 14-i főzőversenyen bográcsos- és tárcsás ételeket készítettek.

 

 

A főzőcsapatok tagjai beosztották a munkát. Néhányan burgonyát hámoztak, mások a húst, hagymát metélték, amíg a többiek összekészítették az ételekhez szükséges alapanyagokat. A csapattagok némelyike a tűzrakásra és a katlanok, bográcsok, tárcsák használatba helyezésére ügyelt.

 

 hirdetes_400x285  

 

Az erdei gombát üzletben „szedő” Vegetariánusok csapata kétféle ételt készített, amelyből az egyik babos gombás pacal volt. Az őszi hangulatot felidéző portékában főző Ki mi tud csapat rendszeres résztvevője a pódatejedi főzőversenynek. A hamisítatlan házi lángost és az isteni limonádékat készítők háromféle ételt főztek. Kínálatukban többek között szerepelt birkagulyás és vaddisznópörkölt is.

 

 

A minden évben benevező Sógorok csapata kakaspörköltet készített. A Körkép.sk-nak örömmel mondták, a versenybe a hangulatért és a győzelem miatt neveznek be.

 

 

„Megkóstolja a pörköltet hogy rendes-e?” – hangzott az egyik csapattagtól, mikor szerette volna megtudni, jól sikerült-e a főztje. „Nem sós, pont jó!” – jött az értékelés.

 

 

A főzés ideje alatt a gyermekek légvároztak és arcfestetéssel múlatták az időt. „Gyorsan add rám a cipőt, jön a tűzoltóautó!” – szólt egy kisgyermek édesanyjához, amikor meghallotta a lánglovagok autójának szirénáját. Ekkor érkeztek a tűzoltók, hogy bemutatót tartsanak. A legkisebbek és a felnőttek egyaránt díjázták az ötletet és kíváncsian kérdezgették a tűzoltót.

 

 

Csóka Sándor polgármester ismét sikeresnek és színvonalasnak értekelte a főzőversenyt, hiszen számtalan finomság készült úgy tárcsán, mind a bográcsokban, katlanokban.

 

„Jó volt látni, hogy minden csapat örömmel főz, készíti ételeit. Hagyományőrző és a modern gasztronómiai gyakorlatot ötvöző fűszerezéssel egyaránt készültek ételek. Mindenki nagyon dícsérte az eredményt, a döntésnél nehéz dolga volt a háromtagú zsűrinek.”

 

 

A nagyszerű hangulatú Ínyencek versenyére sokan kilátogattak.

 

Képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!