Hirdetés (X)

Gasztro

Ízek csatája Pódatejed községben – Képekkel

Bográcsos és tárcsás ételek készültek

Vidám hangulat uralkodott a pódatejedi futballpályán, ahol mindenki szorgosan tette a dolgát, hogy az étel elkészüljön. A szeptember 14-i főzőversenyen bográcsos- és tárcsás ételeket készítettek.

 

 

A főzőcsapatok tagjai beosztották a munkát. Néhányan burgonyát hámoztak, mások a húst, hagymát metélték, amíg a többiek összekészítették az ételekhez szükséges alapanyagokat. A csapattagok némelyike a tűzrakásra és a katlanok, bográcsok, tárcsák használatba helyezésére ügyelt.

 

 

Az erdei gombát üzletben “szedő” Vegetariánusok csapata kétféle ételt készített, amelyből az egyik babos gombás pacal volt. Az őszi hangulatot felidéző portékában főző Ki mi tud csapat rendszeres résztvevője a pódatejedi főzőversenynek. A hamisítatlan házi lángost és az isteni limonádékat készítők háromféle ételt főztek. Kínálatukban többek között szerepelt birkagulyás és vaddisznópörkölt is.

 

 

A minden évben benevező Sógorok csapata kakaspörköltet készített. A Körkép.sk-nak örömmel mondták, a versenybe a hangulatért és a győzelem miatt neveznek be.

 

 

„Megkóstolja a pörköltet hogy rendes-e?” – hangzott az egyik csapattagtól, mikor szerette volna megtudni, jól sikerült-e a főztje. „Nem sós, pont jó!” – jött az értékelés.

 

 

A főzés ideje alatt a gyermekek légvároztak és arcfestetéssel múlatták az időt. „Gyorsan add rám a cipőt, jön a tűzoltóautó!” – szólt egy kisgyermek édesanyjához, amikor meghallotta a lánglovagok autójának szirénáját. Ekkor érkeztek a tűzoltók, hogy bemutatót tartsanak. A legkisebbek és a felnőttek egyaránt díjázták az ötletet és kíváncsian kérdezgették a tűzoltót.

 

 

Csóka Sándor polgármester ismét sikeresnek és színvonalasnak értekelte a főzőversenyt, hiszen számtalan finomság készült úgy tárcsán, mind a bográcsokban, katlanokban.

 

„Jó volt látni, hogy minden csapat örömmel főz, készíti ételeit. Hagyományőrző és a modern gasztronómiai gyakorlatot ötvöző fűszerezéssel egyaránt készültek ételek. Mindenki nagyon dícsérte az eredményt, a döntésnél nehéz dolga volt a háromtagú zsűrinek.”

 

 

A nagyszerű hangulatú Ínyencek versenyére sokan kilátogattak.

 

Képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket