Finom illatok terjengtek Nádszegen. Huszonhárom csapat érkezett a helyi futballpályára, hogy változatos ételeket elkészítése mellett kikapcsolódjon, szórakozzon. A gulyásfőző fesztiválon belül futballtornát és koncertsorozatot is rendeztek.
A „szakácsok” ízlésük szerint készítették főztjeiket. Az egyik vidáman mondta, „Ez az étel mindenkinek az, aminek látja. Gulyásnak indult, de ki tudja, mi lesz belőle…” – nevetett. Volt, aki két fajtát főzőtt – egyet a versenyre, egyet pedig a baráti körének. „Hééé, ne edd meg a kolbászt, nem marad a gulyásba!” – intették óva a füstölt elfogyasztásától csapattagjukat.
„A résztvevők 90 százalékának valamilyen kötődése van Nádszeghez.” – tudtuk meg a helyi futballszervezet elnökétől. Mint mondta, a zsűri gulyásokat értékel, de készült harcsapaprikás, körömpörkölt és egyéb ételfajták is. „Célunk, hogy mindenki jól érezze magát, jól szórakozzon!” – fogalmazott.
Nádszeg községben öt focicsapat – U11, U13, U15, U19 és a felnőttek szerepelnek. A rendezvényen befolyt összeget a futballszervezet működésére fordítják.
A szeptember 14-i Nádszegi Gulyás Fesztiválon mindenki remekül érezte magát a finom ételek elfogyasztása mellett.
Képeink:
 
 
Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.