Többféle ízesítésű, látványos díszítésekben pompázó házi süteményekkel várták a vásárlókat a Corvin Mátyás Alapiskola pedagógusai a helyi Boda Domonkos Közösségi Ház udvarán. Volt gyümölcsös, diós, pudingos, teasütemény, de még muffin is.

 

 

A vásárlók kedvükre válogattak. A döntésnél nehéz dolguk akadt, hiszen a kínálat nemcsak mutatós, de ízletes is volt. Egy idős vásárló meg is jegyezte nézelődés közben: „Nem is tudom, mit vigyek..”

 

 hirdetes_810x300  

 

Szabó Kovács Beáta, a helyi alapiskola pedagógusként és az alsós módszertani bizottság elnökeként a Körkép.sknak elmondta, hogy rengeteg akciót szerveznek, amelyek az évek múlásával szinte lerágott csontként kerülnek a köztudatba, ezért újak kellenek.

 

„Nekem a nyár azzal telt, hogy a tóparton gondolkoztam, mit is lehetne szervezni és akkor jött az ötlet, hogy búcsúra próbáljuk ezt a búcsúi sütivásárt megszervezni a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségének helyi szervezetével karöltve” – emlékezett vissza.

 

A fotón Szabó Kovács Beáta, aki épp a süteményt rakja a vásárlónak dobozba.

 

A szervezők a szülőket, a pedagógusokat kérték fel sütésre, akikhez iskolabarátok is örömmel csatlakoztak. A jelentkezés november 6-ig volt.

 

„Nem gondoltam, hogy ennyi külsős (iskolabarát) is csatlakozik a kezdeményezéshez. Szülők, iskolabarátok egyaránt hoztak süteményeket, sőt, még vásároltak is. Szívből örülök ennek” – mondta boldogan.

 

 

A november 9-én, szombaton tartott finomságokban bővelkedő rendezvényre első alkalommal került sor. „Úgy gondolom, ha továbbra is ilyen lelkesedéssel kapcsolódnak be a helyiek és továbbra is jó visszhangja lesz, akkor néhány évig sikerül ezt megvalósítanunk” – vélekedett a vásár jövőjéről Szabó Kovács Beáta.

 

 

Az iskolában zajló események főleg jótékonysági céllal szerveződnek, a befolyt összeget a további szervezésekre, iskolára fordítják. A legnépszerűbbek közé a mesemaraton tartozik, de a jeles ünnepeket is megtartják. Emellett túrázni járnak, sőt, még lecsófesztivált is tartottak. „Nagyon sokféle ötlet van még a tarsolyomban, de sűrű a program, így fontos az időt ésszerűen beosztani. Célunk, hogy a minőségi oktatásra való összpontosítás mellett közösséget is kovácsoljunk a diákokból, a szülőkből” – zárta.

 

 

A következő jótékonysági rendezvényre Advent második vasárnapján (2019. december 8-án) kerül sor az alistáli helyi önkormányzat szervezésében tartandó ünnepség keretén. A helyi alapiskola diákjai, pedagógusai erre az alkalomra karácsonyi vásárral készülnek, ahol számtalan dísz, finomság vásárolható majd.

 

További képeink:

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.