Finomságokban gazdag napra ébredtek a nagyszarvaiak. Őseink szokásai szerint a szombati napokat disznótorral koronázták meg. Így volt ez a községben is, ahol a disznóölési munkálatok helyett gazdag programmal várt mindenkit a helyi önkormányzat. 

 

 

A kultúrház előtti térre a főtt hús és a kolbász illata csalogatta az embereket. Az épületet átjárta az igazi disznótoros illata – sült kolbász, hurka, valamint disznótoros hamisítatlan káposzta is csalogatta a nagyszarvaiakat. Alig lehetett eldönteni, mit egyen az ember.

 

 hirdetes_810x300  

 

Együtt lakmároztak a jelenlévők. Jó volt látni, ahogy egy-egy falat elfogyasztása mellett beszélgetnek. Aki úgy érezte, sok finomság szerepel a kínálatban, és helyt kell keresne a gyomrában, az tüzes pálinkákkal gyorsíthatta fel az emésztést.

 

 

A konyhában ott sürgött a helyi képviselő-testület nagy része, köztük Lentulay István (a rendezvény megálmodója), Hervay Rozália és Horváth Balázs is.

 

 

A nap folyamán a gyerkőcök vezetőjükre gondosan odafigyelve elkészítették a nagymama-féle töpörtyűs pogácsát. Ezt a pogácsát a délután folyamán a Csemadok helyi alapszervezetének elnöke, László-Horváth Katalin kóstoltatta meg a jelenlévőkkel.

 

 

Egy idős néni a Körkép.sk-nak arról beszélt, hogy ilyen eseményt már többször rendeztek, de az ideit különlegesnek érezte. Elmondta, hogy ő már másodszor kerékpározott vissza, mert ilyenkor bekészít otthonra különféle ételeket, köztük kocsonyát is. Egy másik figyelt arra, hogy a család otthon maradt részére abált szalonnát és préssajtot is vigyen.

 

 

A jelenlévők hangulatát szórakoztató műsorszámok lendítették fel. November 16-án mindenki jókat evett, ivott, jól érezte magát.

 

Képeink:

 

 

 

 

 

 

 

László Zoltán Nagyszarva polgármestere (jobbról) mellette Flaska Lénárd Patonyrét polgármestere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.