A Csemadok illésházi szervezete ismét nagyszerű rendezvénnyel kedveskedett az érdeklődőknek. A kulturális szervezet tagjai január utolsó szombatján régi falusi ételek kóstolóját tartották a helyi kultúrházban.

 

 

Az épületbe lépve kisebb időutazásba csöppent az ember. Az érkezőket szeretettel fogadták, akik közben kíváncsian figyelték, milyen szorgosan megy a munka. Készültek a fánkok, kínálták a hamisítatlan hazai zsíros kenyeret hagymával. Mindezt addig, amíg várták, hogy a finomság megsüljön. Eközben a konyhában metélték a kovásszal készült kenyeret, hogy a kocsonyához legyen mit enni.

 

 hirdetes_810x300  

 

A Csemadok-tagok örömmel készítették a régi falusi ételeket, köztük kocsonyát, siskát és fánkot. Igazi nagymama-féle ízvilágot idézve fel.

 

„Ez isteni finom!” – hallható volt a jelenlévőktől. „Már alig várom, hogy megsüljön a siska!” – mondta egy másik. Volt, aki hangot adott azon véleményének, miszerint a fánk, siska csak frissen az igazi.

 

 

Az érdeklődők a finomságok fogyasztása közben jókat beszélgettek. A szervezőktől megtudtuk, hogy a rendezvényt már nem először tartják, viszont a kínálatot kocsonyával mindössze tavaly gazdagították. Az elmúlt esztendő sikerén felbuzdulva döntöttek úgy, hogy idén több étket készítenek. Jól döntöttek, hiszen se perc alatt elfogyott minden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.