Nyitókép: Körkép.sk

 

Péntektől, december 11-től kezdve nem lehetnek nyitva az éttermek, kávézók teraszai. A házhozszállítás, személyes elvitel továbbra is működhet, derül ki a közegészségügyi hivatal aktuális közlönyéből, mely a központi krízisstáb legutóbbi ülésére reagál.

 

Ján Mikas tiszti főorvos a szigorításokat a fertőzöttek és a COVID-19-ben elhunytak számának nagymértékű emelkedésével magyarázza. A virológusok ilyen helyzetben az emberek egészségét és életét kötelesek védeni.

 

„Kötelességünk az intézkedéseket úgy beállítani, hogy minél jobban csökkentség a fertőzésveszély kockázatát. A megfelelő kártalanító mechanizmusok beindítása már az adott tárca hatásköre“

 

 hirdetes_400x285  

– mondta Mikas.

 

Elismerte, hogy a teraszok bezárásáról szóló döntés meghozatala nem volt egyszerű, és többször elhalasztották.

 

“Nagyon sajnálom, de nem tehetjük ki tovább az embereket a fertőzés veszélyének. Amíg nem lesz vakcina, kénytelenek vagyunk korlátozni az emberek mozgását, találkozási lehetőségeit. Ez az egyedüli eszköz, ami a kezünkben van“

 

– foglalta össze.

A Mentsük meg a gasztronómiát kezdeményezés arra figyelmeztet, hogy a kormány aktuális intézkedései nagymértékben érintik a már a koronavírus-járvány előtt is nehéz helyzetben levő ágazatot. A működő teraszok voltak szerintük a túlélés egyedüli esélye és reménye az elkövetkező hónapokban.

 

A Kezdeményezés kritizálja,hogy a bevásárlóközpontokban, templomokban továbbra is egymást érik az emberek, míg az éttermek lehúzhatják a rolót. A közlöny értelmében az autóiskolák is csak távutas formában működhetnek tovább.

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.