Nyitókép: Nyékvárkony Község

 

Bográcsban rotyogó étkek, vidám hangulat és várakozás a kapásra – többek között ezek jellemezték a csallóközi szombatot

 

A napsütéses hétvégén szórakoztató programokra hívták a helyieket és más érdeklődőket. A boldog tekintetek és a mosolygó gyermekek bizonyították, hogy a jelenlévők kiválóan érzik magukat.

 

 hirdetes_810x300  

 

Lecsós percek

 

Nyékvárkonyban előkerültek a bográcsok. Zsákszámra fogytak a paprikák és a hagymák. Nemhiába, hiszen a helyi lánglovagok nyárbúcsúztatóján a lecsóé volt a főszerep. Míg mások táncolgattak, játszottak vagy éppen beszélgettek, addig a főzőcsapatok ízletes lecsót készítettek.

 

 

Készült magyaros, illetve egyszerű kolbászos lecsó, sokan saját receptek alapján főzőcskéztek. Ezalatt a gyermekek kihasználták az ügyességi versenyeket.

 

 

A lánglovagok kiképzésén nem kíméltek senkit. Volt zsákban ugrálás, kézigránáttal célba dobás, vödörhordó verseny, létraszlalom is. Mindenki jókat kuncogott a versenyszámok alatt. Természetesen a jó kis tűzoltóbemutató sem maradt el.

 

 

A jelenlévőknek nagyon tetszett a szeptember végi esemény. A vidám est tánccal és izgalomal záródott.

 

 

A tombolajegyet vásárolt személyek nagyon várták, kié lesz a főnyeremény, egy LED televízió.

 

Szombati horgászás

 

 

Nyékvárkony Község Önkormányzata a horgászat szerelmeseiről sem feledkezett meg. Az albári Feederesi távon tartott IV. polgármesteri horgászkupán a csendesebb pillanatok ellenére is jó hangulat uralkodott. A hangzavar nélküli időszakra értelemszerűen a horgászat miatt volt szükség.

 

 

A versenyre nagy lelkesedéssel érkeztek a résztvevők. Sok hobbi horgász volt, míg mások gyakorlott versenyzőként érkeztek. Többen hangsúlyozták, milyen fontos a hallal való bánásmód. Beszéltek arról is, hogy egyre nagyobb gondot okoz, ha valaki horgászni akar, mivel szigorúak a törvények és halhiány is adódik.

 

 

A legkisebbeket is vonzotta ez a sportág. Vidáman fogták a horgászbotokat, remélve, hogy nagy fogásuk lesz. Szinte mint a mesékben.

 

 

A IV. polgármesteri horgászkupán 56 versenyző vett részt.

 

 

Laky Erzsébet

Képek: Nyékvárkony Község

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.